Bij deze winkels kun je betalen met American Express3 min leestijd

American Express kaarten op een tafel (Bron: Unsplash / CardMapr)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Betalen met American Express is helaas niet mogelijk in alle winkels waar je wel met pinpas en soms ook met andere creditcards kunt betalen. Toch is het aantal winkels in Nederland waar men American Express accepteert de laatste jaren toegenomen. In dit artikel lees je een kort overzicht van winkels waar je op dit moment met de kaart kunt betalen. Vorige week maakten we al bekend dat American Express op dit moment een tijdelijke upgrade bonus biedt van 50.000 membership rewards.

Waarom betalen met American Express

Er zijn verschillende redenen waarom je met je American Express creditcard je aankoop zou willen doen. Naast dat alle aankopen verzekerd zijn tegen verlies en diefstal spaar je natuurlijk ook membership rewards. Deze kun je vervolgens op verschillende manieren besteden. Het is bijvoorbeeld mogelijk om deze in te zetten om vliegtickets te kopen. Een wat mindere interessante optie is het betalen van je aankopen met deze membership rewards.

American Express Gold Business Card (Bron: American Express)
Spaar voor je volgende ‘gratis’ vlucht door met je American Express kaart te betalen. (bron: American Express)

Helaas gaat het sparen van membership rewards bij de Platinum Card sinds gisteren niet meer zo snel als voordien. Vanaf 1 augustus 2023 krijg je namelijk 1 punt per besteedde euro. Voorheen was dit namelijk 1,5 punt. American Express heeft ons wel laten weten dat hier in de toekomst iets voor in de plaats komt. Wat dit precies is kon American Express destijds niet aan ons vertellen.

Waar betalen met American Express

Om zoveel mogelijk met American Express te kunnen betalen is het ten eerste slim om te kijken naar je vaste lasten die je met de kaart kunt betalen. Helaas zijn de mogelijkheden hier in Nederland in tegenstelling tot de Verenigde Staten beperkt. Al is dit niet geheel onmogelijk. Verder kun je natuurlijk kijken waar je boodschappen doet. De kaart wordt namelijk geaccepteerd in Aldi, Lidl, Dirk van den Broek, DEKA en soms ook in de Jumbo. En voor wie dicht aan de grens woont en zijn boodschappen in Duitsland doet: de kaart wordt ook geaccepteerd in Kaufland.

Aldi, American Express, Betalen
American Express wordt ook geaccepteerd in de Aldi (Foto: Aldi)

Je kunt daarnaast ook met de kaart betalen bij Kruidvat en Trekpleister. Andere kosten die regelmatig terugkomen zijn tanken en het kopen van eten en drinken onderweg. Het kan daarbij handig zijn om eens te kijken bij welke tankstations je met American Express kunt betalen. Binnen Nederland zijn dit in ieder geval Shell, Esso, Tango en ThinQ. Ook in het openbaar vervoer kun je op de meeste plekken betalen met de kaart. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de website van NS en bij de meeste kaartautomaten op trein- en busstations.

Shell, American Express
Ook bij Shell kun je betalen met American Express. (Foto: Shell)

Andere winkels waar je met American Express kunt betalen zijn bijvoorbeeld de Bijenkorf. MediaMarkt, HEMA, Rituals, Zara, Ikea, Intertoys en H&M. Tenslotte wordt de kaart ook geaccepteerd bij grote bedrijven waar je online aankopen kunt doen. Denk hierbij aan bol.com en AliExpress.

Vliegtickets kopen met American Express

Aangezien American Express zich vooral concentreert op de reiswereld wil ik hier nog even verder op ingaan. Daar waar je op de meeste websites wel met de kaart kunt betalen, zijn er uitzonderingen. Ik heb het hier dan vooral over Online Travel Agencies die je via SkyScanner vindt en een goedkopere prijs aanbieden. Voor deze OTA’s wordt American Express vaak gezien als te duur. Bedrijven moeten namelijk voor elke transactie commissie betalen aan American Express. Nu zou je ervoor kunnen kiezen om met PayPal te betalen. Daar kun je namelijk ook je American Express kaart aan koppelen. Zodoende kun je toch nog met de kaart betalen. Als PayPal ook geen optie is, kan het de moeite waard zijn om een andere OTA te kiezen en dus iets meer voor je ticket te betalen. Zodoende spaar je toch nog punten met de kaart.

Uitgelichte afbeelding: American Express

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *