American Express biedt tijdelijk upgrade bonus van 50.000 Membership Rewards punten2 min leestijd

Beeld medewerkers Amex (Bron: American Express)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Een tijdje terug schreven we nog over een interessante upgrade bonus voor de Flying Blue American Express Platinum Card. Deze keer krijg je een mooie bonus van 50.000 Membership Rewards punten als je een upgrade doet naar de reguliere American Express Platinum Card. In dit artikel lees je hoe je die 50.000 punten kunt verdienen.

American Express kaarten

In Nederland kun je drie soorten American Express kaarten krijgen: voor consumenten zijn er de reguliere en Flying Blue co-branded American Express kaarten. Daarnaast biedt het Amerikaanse bedrijf ook kaarten aan voor zakelijke gebruikers. Met de consumentenkaarten kun je ook punten sparen. En af en toe komt Amex met leuke promoties waarbij je een mooie bonus kunt scoren. Vorige keer was de voor de upgrade naar een Flying Blue American Express Platinum kaart. Dat leverde toen 50.000 Flying Blue miles op.

Ook deze keer krijg je een bonus als je de upgrade naar de Flying Blue American Express Platinum kaart doet. Het gaat echter nu om een upgrade bonus van ‘slechts’ 30.000 Flying Blue miles. Op zich nog steeds geen slechte deal, maar wel minder dan de actie die in april nog gold. Je krijgt de upgrade bonus als je de upgrade naar Platinum doet vanaf de Entry, Silver of Gold kaart.

Heb je nog geen Amex kaart, maar ben je wel geïnteresseerd in de Flying Blue betaalkaarten? Je kunt overwegen om eerst de Gold kaart aan te schaffen en later te upgraden naar de Platinum kaart voor de upgrade bonus. Er is natuurlijk geen garantie dat de actie dan nog geldig is. Wil je gelijk voor de Flying Blue Amex Platinum kaart gaan? Dan krijg je tijdelijk een sign-up bonus van 10.000 miles. Check hier de aanbieding

American Express Gold Card (Bron: American Express)
American Express Gold Card (Bron: American Express)

Upgrade bonus van 50.000 Membership Rewards punten

De meeste interessante upgrade bonus is deze keer voor kaarthouders van de reguliere Amex kaarten. Als je namelijk als Blue, Green of Gold kaarthouder nu kiest voor de Platinum Card, dan krijg je een upgrade bonus van maar liefst 50.000 Membership Rewards punten. En dan is zeker geen verkeerde deal.

De American Express Platinum Card biedt diverse voordelen, waaronder:

De genoemde kaart kost € 65 per maand of € 780 per jaar. Daarmee is dit de duurste kaart die American Express aanbiedt, afgezien van de Centurion kaart. Check de website van American Express voor de exacte voorwaarden van deze promotie. Er wordt geen einddatum genoemd van deze actie.

Bron foto’s: American Express

Reacties

 1. Ludwig zegt

  Ik ben er vorige keer in getrapt: een upgrade van mijn Flying Blue Gold kaart aangevraagd. Toen ik de Platinum kaart ontving liep de Gold kaart gewoon door. Bij navraag bleek dat mijn aanvraag als nieuwe Platinum kaart in behandeling was genomen en dat ik de bonus kon vergeten. Tot overmaat werd er neerbuigend op gewezen dat ik toch niet zulke irreële verwachtingen moest koesteren. Heb nog wel meer van dit soort akkefietjes gehad met Amex en inmiddels alles stopgezet. Ze zijn het niet waard.

 2. Rees zegt

  Kun je voor Amex platinum na een paar maanden opzeggen en de rest van de jaarlijkse vergoeding terugkrijgen?

  • Christian zegt

   Ja dat kan. Je krijgt naar rato het bedrag terug als je per jaar betaald hebt. Betaal je per maand dan wordt dit gewoon stopgezet. Voor de exacte voorwaarden adviseer ik je contact op te nemen met American Express.

 3. James zegt

  Op de website van Amex staat vrij duidelijk aangegeven dat je minimaal 6 maanden kaarthouder moet zijn om gebruik te maken van deze actie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *