Zo betaal je met American Express Membership Rewards punten4 min leestijd

American Express kaarten op een tafel (Bron: Unsplash / CardMapr)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Bij American Express kun je Membership Rewards punten sparen op je uitgaven. Deze punten kun je uitgeven aan allerlei zaken, bijvoorbeeld aan vliegtickets voor je volgende reis. Het is echter ook mogelijk om met de gespaarde punten je uitgaven te betalen. Hoe dat precies werkt lees je in deze handleiding.

Membership Rewards punten

Met de reguliere American Express kaarten verdien je op je uitgaven zogenaamde Membership Rewards punten. Afhankelijk van de kaart die je hebt verdien je tot 1 punt voor elke euro die je uitgeeft. Dat geldt bijvoorbeeld voor de American Express Platinum Card. Het sparen van punten gaat vergelijkbaar zoals bij de Flying Blue American Express kaarten. Het enige verschil is dat je bij deze kaarten geen Membership Rewards punten spaart, maar Flying Blue Miles.

De Membership Rewards punten van de reguliere Amex kaarten zijn een mooie manier om meer uit je (dagelijkse) uitgaven te halen. De punten zijn te besteden aan allerlei reis gerelateerde zaken. Zo kun je er bijvoorbeeld vliegtickets mee aanschaffen. Daarover schreven we eerder al deze handleiding. Maar wist je dat het ook mogelijk is om je Membership Rewards punten te gebruiken om andere betalingen te doen? In deze handleiding gaan we in op hoe dit precies werkt.

American Express biedt nieuwe kaarthouders regelmatig interessante sign-up bonussen. Dit geldt zowel voor de regulier als co-branded Flying Blue kaarten. Check de website van American Express voor de laatste promoties. Een andere manier om extra punten te verdienen is het werven van nieuwe klanten voor American Express. Aan deze zogenaamde referral bonussen zijn wel voorwaarden verbonden.

American Express Gold Card (Bron: American Express)

Betalen met American Express Membership Rewards punten

Het is dus ook mogelijk om je Membership Rewards punten te gebruiken om betalingen te doen. Het gaat dan om betalingen die je oorspronkelijk met je Amex kaart hebt gedaan. Om te betalen met punten moet je uiteraard wel eerst genoeg punten hebben gespaard. Let erop dat je minimaal 200 punten per keer moet inwisselen. Een lager aantal Membership Rewards punten inwisselen kan namelijk niet. Voor elke 1.000 punten die je inwisselt krijg je € 4 terug. Dat betekent dat 1 Membership Rewards punt een waarde van € 0,004 heeft.

Betalen met punten kan zowel via de website als de Amex app. Hieronder eerst de handleiding hoe dit via de website gaat.

  • Log in op de website van American Express.
  • Klik rechts bij ‘Membership Rewards’ op de button ‘Betalen met punten’.
  • Je krijgt nu een overzicht te zien met uitgaven die hiervoor in aanmering komen. Klik op de uitgaven of uitgaven die je met punten wil betalen. Let erop dat je dus minimaal 200 punten moet gebruiken.
  • Vink onderaan de lijst aan dat je akkoord gaat met de voorwaarden en klik op ‘Bevestigen’.
  • Volg eventuele verdere instructies. Je hebt nu je American Express Membership Rewards punten gebruikt om je uitgaven te betalen. Dit wordt in mindering gebracht van het openstaand saldo.

Deze diashow vereist JavaScript.

Betalen met punten kan ook via de Amex app. Dat gaat als volgt:

  • Open de Amex app op je mobiele telefoon en log in.
  • Als je de app opent krijg je automatisch een lijst van je recente uitgaven te zien. Tik op ene uitgaven die je met punten wil betalen.
  • Je krijgt nu meer details over de uitgave te zien. Onder het bedrag dat je hebt uitgegeven staat hoeveel punten je nodig hebt om de betreffende uitgave met punten te betalen.
  • Tik op de button om daadwerkelijk je uitgave met Membership Rewards punten te betalen. Ook hier geldt dat je minimaal 200 punten moet inwisselen. Als je akkoord bent wordt het aantal punten in mindering gebracht en is de uitgaven afbetaald.

Goed om te weten

Er zijn een aantal dingen die goed zijn om te weten als het gaat om het gebruiken van Amex Membership Rewards punten voor het doen van betalingen. Zo komen alleen transacties in aanmerking voor ‘Betalen met punten’ die zichtbaar zijn in het overzicht. Er is ook een specifieke tijdsperiode waarin het betalen met punten mogelijk is, dit kan namelijk alleen met uitgaven die nog niet afbetaald zijn. Bovendien mag de uitgaven niet onderwerp zijn (geweest) van een geschil. Verder valt er in de voorwaarden te lezen dat je als kaarthouder geen betalingsachterstand mag hebben of hebben gehad. Het kan overigens tot 3 werkdagen duren voordat de transactie zichtbaar is in je account. Het terugdraaien van het inwisselen van punten is niet mogelijk.

Tot slot nog iets ter overweging. Betalen met Membership Rewards punten levert je een waarde op van € 0,004 per punt. Het aanschaffen van vliegtickets via Amex levert je mogelijk meer waarde op. Het is dus altijd goed om vooraf te overwegen op welke manier je je (zuur) verdiende Membership Rewards punten in wil wisselen.

Bron foto’s: American Express

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *