Air France stopt deze winter met nog een intercontinentale bestemming1 min leestijd

A350-900 Air France

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Luchtvaartmaatschappij Air France stopt aankomende winter met vluchten naar nog een intercontinentale bestemming vanaf Parijs. Eerder werd al duidelijk dat de luchtvaartmaatschappij stopt met vier andere intercontinentale bestemmingen. Hierdoor zijn er deze winter nog iets minder bestemmingen bereikbaar.

Air France stopt deze winter met vijf intercontinentale bestemmingen

Aankomende winter stopt Air France met de vluchten tussen Parijs (CDG) en Freetown (FNA) in Sierra Leone. Passagiers die een ticket naar deze bestemming hebben na 31 oktober 2023 krijgen hun geld terug. De luchtvaartmaatschappij geeft namelijk aan dat er geen alternatieve vluchten beschikbaar zijn naar deze bestemming. Partner KLM vliegt op dit moment ook niet naar Freetown.

Met ingang van de winterdienstregeling stopt Air France ook met de vluchten naar Punta Cana en Santo Domingo. Ook zal de luchtvaartmaatschappij stoppen met vluchten naar Male en Colombo.

Reizigers die een ticket hebben geboekt naar een van deze vier bestemmingen ontvangen automatisch bericht. Deze passagiers kunnen wel kiezen voor een vervangende vlucht. Deze vlucht zal dan uitgevoerd worden door een van de vele partner luchtvaartmaatschappijen van Air France. Daarnaast kun je ervoor kiezen om je geld terug te krijgen voor het ticket.

A350-900 Air France bestemming winter

Routes uitwisselen met KLM

Air France en KLM zullen tijdens de winterdienstregeling ook een aantal routes uitwisselen. Zo zijn beide luchtvaartmaatschappijen straks actief met vluchten tussen Amsterdam en Lyon. In de winter vliegen beide luchtvaartmaatschappijen dan tot twee keer per dag tussen deze bestemmingen.

KLM neemt deze winter ook de vluchten over tussen Amsterdam Airport Schiphol en Marseille. Deze vluchten worden nu door HOP! uitgevoerd. KLM Cityhopper zal deze route gaan uitvoeren met diverse toestellen, waaronder de nieuwe Embraer 195 E-2. Er zijn tot drie vluchten per dag tussen deze bestemmingen in de winterdienstregeling 2023/2024.

Flying Blue Promo Rewards Juni 2021

Afbeeldingen ©AirFrance/KLM

Reacties

  1. Xandrios zegt

    Wat een slechte service indien je een ticket naar Freetown hebt geboekt. Brussels airlines vliegt op deze bestemming. Wellicht geen directe AF partner maar er zijn prima mogelijkheden voor AF om om te boeken.

    Nu worden de extra kosten van het omboeken door de passagier betaald. Slechte zaak, en ik zou niet blij zijn met AF als ik deze vlucht had geboekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *