Betaalde stoelselectie bij Jet Airways en Turkish Airlines

jet airways 777

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Betaalde stoelselectie wordt ingevoerd door steeds meer maatschappijen. Afgelopen maand voltooide KLM de uitrol van deze extra kosten in het gehele netwerk. Nu voeren ook Turkish Airlines en Jet Airways stoelselectie een toeslag in.

Jet Airways

Onder de noemer ‘seat select’ kunnen Economy Class passagiers bij de Indiase maatschappij voortaan een reguliere stoel of stoel met extra beenruimte selecteren. Dit is mogelijk via de website of app in Manage by Booking of bij je reisbureau bij het boeken of tot 24 uur voor vertrek. Voor binnenlandse vluchten is de toeslag €4 voor een reguliere stoel en €8 voor extra beenruimte. Internationaal hangt het bedrag af van de route en verschilt van €6,50 tot €23 voor een gewone stoel en tussen de 13 en 46,25 euro voor een stoel bij de nooduitgang. Dit is een erg schappelijke prijs vergeleken met de concurrentie die soms meer dan €150 vragen voor meer beenruimte. First Class en Première (business) passagiers kunnen kosteloos een stoel vastleggen.

Jet Airways Economy
Jet Airways Economy

Turkish Airlines

Gezien de tegenvallende passagiersaantallen is het niet gek dat de maatschappij zoekt naar manieren om ancillary revenue binnen te halen met betaalde opties. Het blijft echter beperkt tot stoelen met extra beenruimte; standaard stoelen blijven gratis. Exit row seats gaan voortaan op medium haul $59 per vlucht kosten. Op dit moment geldt dit volgens de maatschappij alleen nog voor Delhi. Op de longhaul moet je $79 betalen naar: Atlanta, Bangkok, Beijing, Boston, Chicago, Dhaka, Guangzhou, Hong Kong, Houston, Kathmandu, Kuala Lumpur, Los Angeles, Manila, Miami, Montreal, New York, San Francisco, Seoul, Shanghai, Singapore, Taipei, Tokyo, Toronto, Washington. Ook hier mogen business class passagiers gratis een stoel blijven kiezen. Het is niet bekend of Miles&Smiles Elite of Star Alliance Gold leden korting of vrijwaring krijgen van de nieuwe toeslag. Op vluchten van dochter Anadolujet is de toeslag 27 Turkse lira.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *