Turkish Airlines staakt Rotterdam

Turkish AIrlines A320

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Turkije voelt de impact in de toeristensector van de instabiele situatie en recente aanslagen. Ook de operations van Turkish Airlines lijden hieronder. Routesonline heeft de schemawijzingen voor het komende winterseizoen, van 30 oktober tot en met 25 maart, in kaart gebracht: de Turkse maatschappij heeft erg veel moeten snijden in de dienstregeling. De capaciteit op zo’n 100 routes wordt aangepast. Dit verschilt van een dagelijkse vlucht minder tot het schrappen van de route. Zo wordt onder meer de dagelijkse verbinding tussen Rotterdam The Hague Airport en Istanbul Atatürk tenminste het komende winterseizoen gestaakt. Eerder had Turkish de vluchttijden in het winterseizoen nog gewijzigd van een ochtendvlucht naar een avondvlucht vanaf RTM. Ook andere Europese steden als Genua, Pisa, Bordeaux en Karlsruhe verliezen de verbinding naar Istanbul. Vanaf Ankara worden tevens routes naar Berlijn Tegel, Frankfurt en Wenen opgeschort.

De meeste wijzigingen betreffen minder dagelijkse/wekelijkse vluchten op veel Europese steden. Alle aanpassingen zijn hier (klik) terug te vinden.

Op de intercontinentale bestemmingen worden geen noemenswaardige routes gestaakt; het betreft voornamelijk een vermindering in de frequentie naar bestemmingen in het Midden-Oosten en de VS. De verbindingen in kwestie lees je hier (klik).

Turkish AIrlines 737

Meer landen dan enig andere airline

Turkish Airlines stond altijd bekend om haar enorme routenetwerk. Nu blijkt dat dit in instabiele tijden niet te onderhouden is en dat er drastische reducties nodig zijn. Voor Rotterdam The Hague Airport is dit ongetwijfeld een grote klap.  Turkish was een van de weinige full service/alliantie maatschappijen op de luchthaven. De vliegverbinding maakte het mogelijk vanuit Rotterdam via een overstap in Istanbul bijna overal in de wereld heen te reizen. Netto zit er voor Nederland echter minder krimp in. Van Amsterdam naar Istanbul Sabiha Gokcen (de secundaire luchthaven) wordt de frequentie namelijk verhoogd van 7 naar 9x per week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *