Jet Airways met 777 naar Schiphol

jet airways 777

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

‘Een succesvolle vlucht,’ zo noemt Jet Airways de verbinding tussen Amsterdam en Mumbai. Een half jaar na de verhuizing van Brussel Zaventem naar Amsterdam Schiphol ziet de Indiase maatschappij, tevens Etihad Airways partner, derhalve ruimte voor groei. Vanaf 30 oktober zal de dagelijkse vlucht naar Mumbai daarom worden uitgevoerd met een Boeing 777-300ER, in plaats van de huidige Airbus A330-300. Naast extra passagiers kan dit vliegtuigtype ook aanzienlijk meer vracht in de buik vervoeren. De 777 vliegt nog niet door naar Toronto en ook de vlucht vanuit Delhi blijft vooralsnog ongewijzigd.

Extra stoelen én klasse

Met dit typewissel zijn er 53 extra stoelen beschikbaar. 8 daarvan zijn First Class suites in 1-2-1 opstelling, een klasse die niet beschikbaar is op de A330. De stoel in de suite transformeert in een bed van 210cm lang. Daarnaast is er een tv-scherm van 23 inch voor het entertainment systeem. Jet Airways is een van de weinige maatschappijen die een First Class aanbiedt op Schiphol.

Jet Airways First Class
Jet Airways First Class

De business class, of Première Class, krimpt verrassend met 4 stoelen. Jet Airways zegt met de extra capaciteit juist in te spelen op de toenemende vraag vanuit de zakenreiziger. Wellicht is de route dus niet high-yield. Het stoeltype wijzigt tevens van een staggered stoel in 1-2-1 naar de herringbone stijl maar blijft in 1-2-1 opstelling. Elke passagier behoudt dus directe toegang tot het gangpad en de stoel is nog steeds full flat.

Jet Airways Business Class
De Première stoel aan boord van de 777

In Economy komen er aanzienlijk extra stoelen bij; 308 versus 259 in de A330-300. Dit komt mede door de 3-4-3 indeling. Een krappere stoel dus.

Codeshare en frequent fliers

De vluchten van Jet Airways naar Amsterdam zijn onderdeel van een uitgebreide codeshare overeenkomt met KLM en Delta. Zodoende kunnen Delta Skymiles en Flying Blue leden op codeshare vluchten met Jet Airways mijlen sparen en besteden. Jet Airways is ook een Etihad Airways partner, dus je hebt ook de keuze om Etihad Guest mijlen sparen (en voordelen genieten) als je een Jet Airways vluchtnummer hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *