KLM Grondpersoneel staakt woensdag 3 augustus

KLM grondpersoneel staakt

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

UPDATE: De staking is verboden door de kantonrechter

FNV Luchtvaart heeft een werkonderbreking aangekondigd van leden bij KLM Groundservices. Morgenavond, woensdag 3 augustus, leggen grondmedewerkers het werk neer tussen 19:30 en 21:00. Passagiersvluchten zullen niet worden afgehandeld. Hoewel ‘geprobeerd wordt de problemen voor passagiers te beperken,’ zal het ongetwijfeld tot vertraging voor passagiers leiden.

Volgens de vakbond doen ongeveer honderd KLM‘ers, van alle afdelingen in de grond afhandeling, mee aan de actie. Bij eerdere acties werden passagiersvluchten ontzien en bleef het bij cargo en poststukken of ging het om aandacht.

KLM grondpersoneel staakt

cao-conflict

Onenigheid over de cao-onderhandelingen is de reden voor de acties van FNV. KLM wilde niet ingaan op een ultimatum van de vakbond over betere arbeidsomstandigheden en loonsverhoging voor het grondpersoneel. Hierna begonnen verschillende acties. KLM nodigde eerder vandaag FNV weer uit om te gaan onderhandelen. De vakbond weigert als enige van de 5 bonden echter verdere gesprekken zolang de maatschappij niet aangeeft op de eisen in te willen gaan. KLM vindt het “onbegrijpelijk en onverantwoord dat FNV zaken op scherp blijft zetten en niet kiest voor de dialoog zoals de andere vier bonden.”

In een reactie stelt de luchtvaartmaatschappij verder:

KLM zwicht niet voor acties. Onze klanten, onze medewerkers en ons bedrijf zijn daar de dupe van. Wij kiezen wel voor de dialoog.

Reacties

  1. Rick Rodenburg zegt

    UPDATE 3AUG: De rechter verbiedt voorlopig staking, de rechter van Haarlem zal op 11 augustus definitief uitspraak doen over de kwestie. (NU.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *