Besteed vanaf nu Alaska Miles op vluchten van El Al3 min leestijd

El Al

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Sinds kort is het mogelijk om Alaska miles te besteden op vluchten met El Al. Alaska Airlines werkt al drie jaar samen met de Israëlische maatschappij. Sinds ton was het al wel mogelijk om Alaska vluchten te boeken bij El Al. Vanaf nu kun je dus ook je MileagePlan miles inzetten om vluchten te maken bij El Al. De afgelopen jaren is het aantal mogelijkheden voor het besteden van Alaska miles flink uitgebreid. Denk hierbij aan maatschappijen als Iberia, Royal Air Maroc, Royal Jordanian en Malaysia Airlines. Helaas bleek het besteden van miles op al deze maatschappijen geen goede waarde op te leveren. In dit artikel kijken we hoe dit zit bij El Al.

Alaska miles besteden op El Al

El Al is de nationale maatschappij van Israël en biedt vanaf de hub in Tel Aviv een redelijk groot netwerk van bestemmingen aan. Zo vliegt de maatschappij naast een groot aantal bestemmingen in het Midden-Oosten ook op aantal luchthavens in Europa, Azië en Noord-Amerika. El Al heeft op dit moment een vloot van 44 toestellen, waarvan 12 Boeing 787 toestellen.

El Al Business Class Boeing 787
De business class van El Al op de Boeing 787 Dreamliner. (bron: El Al)

Alhoewel er geen awardtabel beschikbaar is op de website van Alaska kun je via de zoekmachine er wel achterkomen hoeveel miles je nodig hebt voor je award. Er is beschikbaarheid te vinden voor vluchten tussen de Verenigde Staten en Tel Aviv. Vreemd genoeg wordt er niet één bepaald aantal miles berekend aangezien dit afhangt van je bestemming. Voor een vlucht vanuit Tel Aviv naar Bosten ben je bijvoorbeeld 40.000 miles kwijt terwijl dit voor een vlucht naar New York-Newark 50.000 miles is. Voor premium economy is dit 80.000 miles en voor business class 100.000 miles. Die prijzen liggen wat aan de hoge kant maar daartegenover staat wel weer dat er een gratis stopover mogelijk is in Tel Aviv. Ook worden er geen hoge brandstoftoeslagen gerekend.

Vanuit Europa

Ook is er awardbeschikbaarheid vanuit Europa naar Tel Aviv. Op deze route vliegt El Al met Boeing 737 toestellen en deze beschikken alleen over economy en business class stoelen. Een enkele reis vanuit Amsterdam naar Tel Aviv boek je voor 22.500 miles. Voor een Business class vlucht is dit 45.000 miles. In beide gevallen betaal je ronde de € 60,- aan toeslagen en belastingen.

El Al

Ook hier kun je Tel Aviv gebruiken als stop-over. Je kunt daarna bijvoorbeeld doorvliegen naar bijvoorbeeld Dubai of Bangkok. Voor deze bestemmingen zijn er echter nog geen awards beschikbaar.

Conclusie

Na vele maatschappijen van Oneworld is het nu de beurt aan El Al om zich toe te voegen tot de mogelijkheden voor het besteden van miles binnen het MileagePlan programma. Dit is een positieve ontwikkeling aangezien El Al niet lid is van één van de drie grote allianties. Daarnaast is El Al ook geen partner van Emirates, Etihad of Qatar Airways. De mogelijkheid om via Alaska MileagePlan awards van El Al te boeken is dus redelijk uniek te noemen. De prijzen zijn echter niet bijzonder interessant.

Uitgelichte afbeelding: El Al

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *