Bespaar bij het boeken van KLM tickets2 min leestijd

Flying Blue explorer

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De goedkoopste prijs voor een vliegticket vinden is altijd een uitdaging. Even wachten op een aanbieding of zullen de prijzen alleen nog stijgen? Als je eenmaal wil boeken, berekenen sommige websites en maatschappijen ook nog eens extra kosten voor betalen of boeken. Bij KLM is de creditcardtoeslag voor de meeste kaarten gelukkig afgeschaft. Nu ook voor de co-branded Flying Blue American Express kaarten. Fijn, want betalen met een creditcard heeft vaak voordelen zoals een vertragingsverzekering of bagagedekking. Daarnaast zijn er nog een paar manieren om te besparen bij de KLM als je een ticket koopt.

Boekingkosten

Bij elke boeking die je bij KLM op de website maakt, moet je boekingskosten à €10 betalen. Tegenwoordig onzinnig, want de kosten voor een online boeking zijn gering. Echter is dit makkelijk te omzeilen door op de (Nederlandse) website van Air France te boeken! Hier kan je bijna alle vluchten boeken die ook via KLM.com beschikbaar zijn. Niet alleen vluchten via Parijs. Makkelijk verdiend en voor voor frequent flyers tikt dit snel aan! Aangezien Air France ook onder Flying Blue valt, zit het met eventuele status herkenning goed. Enige (mogelijke) nadeel is dat je niet altijd bij de KLM klantenservice terecht kan als ze zien dat je ticket niet direct bij ze is geboekt.

Bagage kosten en stoelopties

Neem je ruimbagage mee op een vlucht binnen Europa? Dan zit dit niet standaard in een Light ticket inbegrepen. Je kunt tijdens het boeken kiezen om van een Light naar een Standard ticket te gaan, inclusief ruimbagage, voor €50 per retour binnen Europa. Maar het is veel voordeliger om eerst een Light ticket te kopen en bagage later toe te voegen! Als Flying Blue Explorer krijg je namelijk €10 korting op je eerste bagagestuk. Dan kost een koffer inchecken per retour €30 binnen Europa. Aanmelden voor Flying Blue is kosteloos. Je kan de koffer na het kiezen van je tariefoptie (Light dus!) bij boeking toevoegen of later via Manage My Booking. Doe het in ieder geval voordat je op de luchthaven aankomt, anders betaal je meer. Op vluchten naar Noord-Amerika is er geen verschil tussen een Standard ticket of Light met 2x bagage. Wil je maar op één van de twee vluchten bagage meenemen? Dan is apart toevoegen natuurlijk goedkoper dan een Standard ticket.

Op het boeken van een speciale stoel, zoals Economy Comfort of een preferred stoel, krijgen Explorer leden 10% korting. Van te voren aanmelden voor Flying Blue loont dus!

Reacties

 1. Jdb1990 zegt

  Bij het boeken met miles is het tegenwoordig niet meer mogelijk om de prijs over een gehele maand te zien. Er moet 1 specifieke datum ingevuld worden waardoor het minder overzichteijk is wanneer je het goedkoopst vliegt. Is dit op de een of andere manier te omzeilen?

  • Moneypenny zegt

   https://thepointsguy.com/news/illogical-new-flying-blue-program-screenshots/

   Lees deze beoordeling van het vernieuwde programma, er wordt volledig de vloer mee aangeveegd.
   Er zijn al verschillende mails verzonden naar FB of de tabel overzicht met prijs en datum, zoals
   voorheen, weer op de site kan worden vermeld, maar geen reactie. Ik zou mijn award, oh sorry, reward in dit fantastisch hernieuwde programma ook graag op een lucratieve manier besteden, maar nu is het zoeken naar een naald in een hooiberg, buitengewoon klantonvriendelijk,dus blijf maar mailen naar KLM FB, wellicht kan deze site er ook aandacht aan besteden

 2. Shirley zegt

  “Bij KLM is de creditcardtoeslag voor de meeste kaarten gelukkig afgeschaft. Nu ook voor de co-branded Flying Blue American Express kaarten. Fijn, want betalen met een creditcard heeft vaak voordelen zoals een vertragingsverzekering of bagagedekking. ” Dus niet…heb vorige week 4 tickets kilimanjaro bij KLM gekocht …American Express creditcard kosten…schrik niet 67 Euro!! Dag voordeel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *