American Airlines voorlopig niet meer naar Schiphol2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Nagenoeg alle airlines hebben hun dienstregeling aan moeten passen als gevolg van de Coronacrisis. KLM, Lufthansa en British Airways zijn slechts enkele voorbeelden. Sommige maatschappijen zijn zelfs helemaal gestopt met vliegen. Ook Schiphol krijgt het flink rustiger dan normaal. Een groot deel van de piers en lounges is gesloten omdat vele airlines Amsterdam niet meer aandoen. American Airlines komt daar nu ook bij, de Amerikaanse maatschappij vliegt voorlopig niet meer naar Schiphol.

Zomerdienstregeling

Bij het maken van de zomerdienstregeling had American Airlines (AA) nooit kunnen weten hoe de reiswereld er nu uit had gezien. De realiteit betekent dat veel airlines hun dienstregeling significant inkrimpen. Dat geldt ook voor AA. Meer dan 60% van de capaciteit voor internationale vluchten van de Oneworld airline is uit de planning gehaald. Dit zal waarschijnlijk nog verder toenemen de komende weken. Ook de start van nieuwe routes is uitgesteld omdat er simpelweg geen vraag naar is of omdat door reisbeperkingen de vlucht überhaupt niet mogelijk is. Er zijn zelfs al routes uit de winterdienstregeling naar 2021 verplaatst.

Boeing 777-300 van American Airlines verlaat de hangar (Bron: American Airlines)
Boeing 777-300 van American Airlines verlaat de hangar (Bron: American Airlines)

Vanaf afgelopen zondag zijn alle wijzigingen in het schema verwerkt op de website. Concreet betekent dit ook wat voor de verbindingen met Europa. Zo zal American Airlines niet meer vliegen naar heel wat Europese hoofdsteden. Zo komt de route DFW-AMS en PHL-AMS volledig te vervallen. Ze worden pas respectievelijk 7 oktober en 4 juni (waarschijnlijk op zijn vroegst) weer hervat. Ook routes naar Londen, Parijs, Frankfurt, Barcelona en Milaan komen te vervallen. Een compleet overzicht van de geannuleerde routes is hier te vinden.

Het is overigens nog wel mogelijk om met British Airways van Amsterdam naar Londen Heathrow te vliegen. En vervolgens over te stappen op een AA vlucht naar bijvoorbeeld New York (JFK). De vlucht kan echter op het laatste moment gewijzigd of geannuleerd worden. Check altijd de website van AA als je gaat boeken en vlak voor vertrek naar de luchthaven.

Boekingsvoorwaarden

Zoals vele maatschappijen heeft ook American Airlines de boekingsvoorwaarden voor alle vluchten aangepast. Op de eigen website laat AA weten geen wijzigingskosten in rekening te brengen voor reizen tot en met 31 mei 2020. Het is mogelijk om online te annuleren. Een nieuwe boeking kan telefonisch worden gemaakt. Wanneer je voor 30 april 2020 een nieuw ticket koopt, zullen er ook geen wijzigingskosten in rekening worden gebracht als je plannen toch veranderen. Lees hier de voorwaarden.

Ook aan boord zijn er tijdelijke wijzigingen aangebracht met betrekking tot de zitplaatsen en de voedsel- en drankenservice om de veiligheid voorop te stellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *