Air France geeft geen korting meer op lounge toegang voor Premium Economy passagiers2 min leestijd

Nieuwe lounge op Paris Orly 3 geopend door Air France

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Air France heeft de tarieven voor de lounge op de luchthavens in Parijs eind vorige maand aangepast. Daarmee is ook de korting vervallen voor Premium Economy passagiers op de luchthavens van Parijs.

Air France geeft geen lounge korting meer voor Premium economy

Air France gebruikt in Parijs twee luchthavens. De meeste internationale vluchten vertrekken vanuit Parijs Charles de Gaulle (CDG). Daarnaast gebruikt de luchtvaartmaatschappij ook de luchthaven Parijs Orly (ORY). De luchthavens liggen op ruim veertig kilometer van elkaar. Vroeger was er ook een Air France busservice tussen beide luchthavens, maar die is in 2020 opgeheven.

Voor de internationale lounge ORY3 is de toegangsprijs gestegen van 60 euro naar 75 euro. Als alternatief kun je het ook met Flying Blue miles afrekenen. Die prijs is gestegen van 12.000 miles naar 15.000 miles. Voor kinderen is de prijs gestegen van 20 euro naar 35 euro, of van 4.000 miles naar 7.000 miles.

Nieuwe lounge op Paris Orly 3 geopend door Air France

Wil je de Schengenlounge ORY2 bezoeken, dan betaal je daar nu 30 euro voor. Als alternatief kun je er ook 6.000 Flying Blue miles voor inwisselen. Deze prijs is met vijf euro en 1.000 miles gestegen. De toegangsprijs voor kinderen is niet gewijzigd.

Heb je een Flying Blue Silver status, dan ontvang je 25% korting op het tarief voor de internationale lounge ORY3. Deze korting is alleen geldig als je de toegang minimaal 24 uur van te voren via de website van de luchtvaartmaatschappij koopt. Koop je de toegang binnen 24 uur voor vertrek van de vlucht, dan ontvang je geen korting. Er is ook geen korting voor de Schengenlounge ORY2.

Passagiers in de Premium economy cabine van Air France kregen 25% korting op het tarief voor de Air France Business lounges op zowel ORY als CDG. Deze korting is nu komen te vervallen. Wil je een lounge bezoeken als je in de Premium economy cabine vliegt, dan moet je dus het reguliere tarief betalen. Heb je een Flying Blue Gold, Platinum of Ultimate status, dan krijg je kosteloos toegang tot de lounge. De lounge kun je ook gratis bezoeken als je een Skyteam Elite Plus status hebt.

KLM past handbagage limiet aan voor Premium Comfort passagiers

KLM heeft een paar maanden geleden ook de handbagage limiet aangepast voor Premium Comfort (Premium economy) passagiers. Bij de introductie van de nieuwe cabine mochten passagiers twee stuks handbagage en een accessoire meenemen.

De handbagage mocht in totaal 18kg wegen. Dat is sindsdien aangepast naar 12kg. Deze wijziging is ook van toepassing voor de Premium economy passagiers van Air France. Helaas geeft een Flying Blue Elite of Skyteam Elite status geen voordelen met betrekking tot de handbagage. Deze passagiers mogen wel kosteloos ruimbagage meenemen, wat met de introductie van de Light-tarieven niet meer standaard inbegrepen is.

Dit is ‘m: De nieuwe KLM Premium Comfort handbagage

Afbeeldingen ©KLM/AirFrance

Reacties

  1. Boudewijn zegt

    Wow, wat een bedragen. Ben al in veel lounges geweest maar er is er maar 1 geweest die 30 euro waard was (China Southern in Vancouver), maar die was zeker geen 75 euro waard.
    Ik snap sowieso niet dat mensen zouden willen betalen voor een lounge, op deze na, zijn ze het geld nooit waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *