Loungetoegang niet meer standaard inbegrepen bij KLM & Air France2 min leestijd

Dit kun je vanaf heden verwachten in de KLM Crown Lounges op Schiphol

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Luchtvaartmaatschappijen KLM en Air France hebben de tariefopties aangepast voor de premium cabines. Hierdoor is loungetoegang niet meer standaard inbegrepen bij een premium ticket. Daarnaast zijn er andere wijzigingen doorgevoerd voor bijvoorbeeld de bagagevrijstelling en wijzigingskosten.

Loungetoegang niet meer standaard bij KLM & Air France

De luchtvaartmaatschappijen hebben nu een Light-tariefoptie geïntroduceerd voor de Business, Premium Comfort en Premium Economy cabines. In Premium Economy/Premium Comfort Class kun je deze tariefoptie selecteren voor boekingsklassen A, S en W. Voor Business Class gaat het om de O- en Z-klasse.

Passagiers die een Business Class die een Light-ticket boeken hebben vanaf heden geen toegang meer tot de lounge. Dit was voorheen wel inbegrepen bij een Business Class ticket. Flying Blue en SkyTeam Elite/Elite Plus-leden behouden hun reguliere voordelen bij het boeken van een light-ticket. Flying Blue Gold en Platinum leden kunnen dus de lounge blijven bezoeken. 

KLM nieuwe tariefopties zonder lounge toegang

Bagagevrijstelling en andere ticketvoorwaarden

De inbegrepen bagage voor Premium Economy cabine is aangepast naar 0 of 1 stuks. Deze bagage mag maximaal 23 kg wegen. De bagagevrijstelling is gelijk aan een Economy Light-tariefticket voor dezelfde route. Passagiers in Business Class mogen altijd 1 stuk bagage gratis meenemen. De bagage in Business Class mag maximaal 32 kg wegen. Voorheen waren er altijd twee stuks inbegrepen in het ticket.

De change-, cancellation-, en combinability voorwaarden van het nieuwe Light-tarief is vergelijkbaar met die een ticket in Economy class. Light-tarieven kunnen tegen betaling worden gewijzigd. Je krijgt geen geld terug als je het ticket annuleert.

Het blijft mogelijk om extra opties te selecteren tijdens het kopen van het ticket. Zo kun je toegang tot de lounge bijboeken op basis van beschikbaarheid. Ook blijft het mogelijk om extra bagage mee te nemen tegen betaling.

Dit is van toepassing voor bijna alle tickets die verkocht zijn vanaf 24 april voor reizen vanaf 25 april 2023. De Light-tariefoptie is niet beschikbaar voor reizen naar de Verenigde Staten, Canada, Mexico, Tahiti (PPT), China, Vietnam en Mauritius.

KLM champagne aan boord voor World Business class

Betalen voor stoelreservering in World Business Class

Reis je in de World Business Class cabine van KLM of Air France en heb je geen Flying Blue elite status? Dan moet je in de meeste gevallen sinds een aantal weken betalen voor een stoelreservering. Dit was al langer het geval voor passagiers met een Economy Class ticket, maar een stoelreservering in World Business Class was altijd gratis. Dat is nu dus niet meer inbegrepen, met uitzondering van de vluchten naar Noord-Amerika. Dat komt door de joint venture met Delta Air Lines.

Het blijft mogelijk om kosteloos een stoel te reserveren tijdens het inchecken. De kosten voor een stoelreservering liggen op dit moment tussen de 70 en 90 euro per KLM en Air France vlucht. Bij een aantal andere luchtvaartmaatschappijen moet je ook betalen voor een stoelreservering in Business Class, zoals bij British Airways.

Afbeeldingen ©KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *