KLM past handbagage limiet aan voor Premium Comfort passagiers2 min leestijd

Dit is ‘m: De nieuwe KLM Premium Comfort

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Reizigers die met KLM reizen in de nieuwe Premium Comfort cabine mogen sinds eind vorige maand minder handbagage meenemen. Deze aanpassing voor de handbagage is ook doorgevoerd voor passagiers die in de Premium economy cabine reizen van partner luchtvaartmaatschappij Air France.

KLM past bagagelimiet aan voor Premium passagiers

Passagiers die met KLM reizen in de Premium Comfort cabine hebben tot 17 centimeter meer beenruimte dan passagiers in Economy Class. Daarnaast kunnen de stoelen 20 centimeter naar achteren versteld worden en heb je ook de beschikking over een voetensteun. De hoofdsteun is ook verstelbaar en je krijg een betere service vergeleken met Economy Class passagiers.

Sinds de introductie van de nieuwe KLM Premium Comfort cabine mochten passagiers twee stuks handbagage en een accessoire meenemen. Deze drie stuks mochten in totaal 18 kg wegen. Sinds eind april is de limiet aangepast naar 12 kg. Dat geldt ook voor de Premium economy passagiers van Air France. De maximale afmeting voor handbagage is 55 x 35 x 25 cm. Helaas krijg je geen extra vrijstelling met een Flying Blue of SkyTeam elite status.

Tijdens de introductie mochten alle Premium Comfort/Economy passagiers ook gratis ruimbagage meenemen. Met de introductie van de nieuwe light-tarieven in de premium cabines is dit ook niet meer standaard het geval. Als je nu het goedkoopste ticket koopt dan moet je tegenwoordig bijbetalen voor een koffer op de meeste routes. Reis je met ruimbagage bij KLM, dan krijg je nu 50% korting bij BAGTAG.

Dit is ‘m: De nieuwe KLM Premium Comfort handbagage

Heb je een Flying Blue Gold, Platinum of hogere status, dan mag je nog wel steeds gratis ruimbagage meenemen als onderdeel van je statusvoordelen. Als je deze status hebt dan kun je ook een gratis stoel reserveren als je in World Business Class reist. Zo niet, dan moet je vaak betalen voor een stoel. Toegang tot de wereldwijde lounges is ook niet meer standaard inbegrepen, maar krijg je wel met een Flying Blue Gold of hogere status.

Afbeeldingen ©KLM

Reacties

  1. Bert zegt

    Het product van b.v. Emirates en Singapore Air was altijd al beter, vroeger logischerwijs dan ook duurder, maar sinds COVID vaak ook duidelijk goedkoper. Hoogste tijd voor KLM/AF om hun product nog verder te verschralen. Loyaliteit kent z’n grenzen, iets wat bij KLM/AF nog niet helemaal doordringt.

  2. Dan1 zegt

    Helemaal met je eens! Ben inmiddels weer terug bij Emirates voor mijn vluchten naar Zuidoost-Azië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *