– Actie gesloten – Ervaar reizen met een BAGTAG bij KLM + 50% korting4 min leestijd

Alaska Airlines eerste Amerikaanse airline die Bagtag gebruikt

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

InsideFlyer ging recentelijk op pad met een BAGTAG. En in dit artikel delen we onze ervaring met je. We horen graag wat jij ervan denkt en daarom krijgen maximaal 100 InsideFlyer-lezers nu de unieke kans een BAGTAG aan te schaffen met 50% korting. De enige voorwaarde is dat je een korte survey invult. Je kunt de kortingscode die je via email ontvangt éénmalig per persoon gebruiken. Wees er dus snel bij als je geïnteresseerd bent!

Meld je hier aan voor de actie

Wat is BAGTAG?

BAGTAG is een elektronisch bagagelabel dat eenmalig gebruikte papieren labels vervangt. Hierdoor kunnen reizigers hun bagage inchecken en labelen via de BAGTAG app in plaats van te wachten in de rij van de incheckbalie op de luchthaven. De BAGTAG gebruikt digitale inkt en papier om vluchtinformatie weer te geven. Zo bespaar je tijd én papier, is het idee.

Meerdere grotere airlines hebben BAGTAG al geïntegreerd, denk aan Qatar Airways, Alaska Airlines, Lufthansa, Swiss, Austrian Airlines, China Southern en ook KLM biedt deze technologie aan om de reiservaring van hun passagiers te verbeteren.

Alaska Airlines eerste Amerikaanse airline die Bagtag gebruikt

InsideFlyer werkt al geruime tijd samen met BAGTAG. In dit artikel delen we wat meer details over hoe de elektronische bagagelabel werkt en wat onze ervaringen zijn. Onderaan het artikel mogen we nog een exclusief BAGTAG aanbod met korting voor onze lezers doen. Geïnteresseerd? Lees dan snel verder!

Onze BAGTAG ervaring met KLM

Leuk zo’n elektronisch bagagelabel natuurlijk, maar hoe werkt dat dan? InsideFlyer nam de proef op de som en testte de BAGTAG Flex op een reis met KLM naar het Verenigd Koninkrijk. Lees hieronder onze eerste gebruikerservaring.

Het start met het downloaden van de BAGTAG app in de Apple App store of Google Play store. Vervolgens maak je in de app een account aan. Het volgen van de stappen is heel intuïtief en alles wordt duidelijk uitgelegd. Als je een account hebt aangemaakt kun je de BAGTAG Flex koppelen aan de app.

Vervolgens laad je het bagagelabel op de BAGTAG. Dit doe je door in de app de airline te kiezen waarmee je reist. In ons geval is dit KLM. Aan de hand van de boekingsgegevens maak je dan zelf een elektrisch bagagelabel aan. Het bagagelabel wordt op de BAGTAG geladen middels NFC. Je voegt dus geheel draadloos het label aan je BAGTAG toe.

Als je alle stappen hebt gevolgd krijg je het KLM bagagelabel dat je normaal op papier krijgt op de BAGTAG te zien. De stappen zijn ook op de website van BAGTAG terug te lezen. Je hebt nu zelf een elektronische variant aangemaakt! Dat ziet er uit zoals je op onderstaande foto ziet. De BAGTAG app geeft bevestiging zodra alles goed ingesteld is. Mocht het de eerste keer niet lukken, dan kun je de stappen gewoon opnieuw volgen. Een ‘oud’ bagagelabel kun je via de app vervangen door een nieuwe als je weer op reis gaat. Je krijgt hier ook steeds een bevestiging van per e-mail.

Nu kun je de BAGTAG aan je koffer bevestigen. Het handigste is om dit aan het grootste handvat te doen. Deze BAGTAG Flex is flexibel te bevestigen dus je kunt op meerdere manieren het label vastmaken. Check voordat je je koffer afgeeft of het label goed vastzit.

Maakt BAGTAG de beloftes waar?

BAGTAG belooft een slimmere, gemakkelijkere en snellere ervaring tijdens je reis. Maar klopt dat ook? Geeft de elektronische bagagelabel inderdaad de juiste ondersteuning om je reis aangenamer te maken?

Laten we beginnen met of het echt ‘slimmer’ is. En daar ben ik zeker positief over. Een koffer is natuurlijk een koffer en heel digitaal is dat natuurlijk niet. En voor het bagagelabel ben je afhankelijk van de check-in op de luchthaven. Dat deel neemt BAGTAG volledig uit handen. De BAGTAG app maakt het heel gemakkelijk om met een paar simpele handelingen je bagagelabel op te halen en te laten zien op het scherm. Vervolgens bevestig je de BAGTAG aan je bagage en klaar ben je.

Maakt deze gadget je reis echt makkelijker? Ja en nee. Je moet natuurlijk zelf wel eerst moeite doen om je elektronische bagagelabel te creëren. Maar, zoals gezegd werkt dat redelijk eenvoudig.

Snellere bagageafgifte op Schiphol

Qua snelheid kan het zeker schelen. Je hoeft namelijk niet in de rij te staan voor de check-in. Je hoeft je bagage alleen maar af te geven bij een zelfbedieningsmachine op de luchthaven. En, omdat je bagage al een label heeft hoef je ook niet in de rij te staan met passagiers die nog een papieren label nodig hebben. Ook is de integratie met meerdere airlines en vliegvelden is dan heel prettig natuurlijk.

Exclusieve actie voor slechts 100 InsideFlyer lezers

BAGTAG wil meer leren over de ervaring van KLM reizigers met haar producten. Daarom heeft BAGTAG een zeer exclusief aanbod aan honderd InsideFlyer lezers die met KLM vliegen. Meld je aan en krijg 50% korting op een BAGTAG naar keuze. De enige voorwaarde is dat je met KLM vliegt en 1 korte survey invult na je vlucht. Aarzel niet, want de actie is beperkt tot slechts honderd personen. Je kunt de kortingscode die je via email ontvangt één keer per persoon gebruiken.

Meld je hier aan voor de actie

BAGTAG Flex (Bron: BAGTAG)

Bron foto’s: BAGTAG en InsideFlyer – Christian 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *