Alaska Airlines eerste Amerikaanse airline die Bagtag gebruikt2 min leestijd

Alaska Airlines eerste Amerikaanse airline die Bagtag gebruikt

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Deze zomer maakte Alaska Airlines als eerste Amerikaanse airline de samenwerking met BAGTAG bekend. De maatschappij maakt het mogelijk voor reizigers om gebruik te kunnen maken van het elektronische bagagelabel voor ruimbagage. Hierdoor kan de reis net wat gemakkelijker verlopen. Vanaf heden kan een selecte groep Alaska Airlines reizigers de BAGTAG gebruiken. Vanaf volgend jaar wordt deze groep verder uitgebreid.

BAGTAG, wat is het ook alweer?

BAGTAG is een elektronisch bagagelabel (EBT). Het werkt heel simpel. Zodra je de BAGTAG hebt aangeschaft, koppel je deze volgens de instructie aan je in te checken bagage. Wanneer je in kunt checken voor je vlucht geef je aan dat je gebruik maakt van de BAGTAG. Dit doe je via de app van de Alaska Airlines, of een van de andere aangesloten maatschappijen. Deze app laadt de nodige informatie op je BAGTAG, en voilà daar is je elektronische bagagelabel. Je hoeft nu alleen nog naar de luchthaven te gaan en je bagage bij de daarvoor bestemde balie achter te laten. In onderstaande video toont BAGTAG hoe handig de gadget is.

Alaska Airlines start vanaf 2023

Het gebruik van de BAGTAG bij Alaska Airlines is mogelijk wanneer je vliegt met Alaska Airlines, Horizon Air en/of SkyWest Airlines. Dit is mogelijk vanaf 2023 voor alle reizigers die het elektronische bagagelabel aanschaffen en gebruiken. Vanaf dan is het elektronische bagagelabel ook aan te schaffen voor deze klanten. Nu al kunnen 2.500 Alaska Mileage Plan-leden, die in de afgelopen 12 maanden hebben gereisd met Alaska Airlines en bagage hebben ingecheckt, gebruikmaken van dit bagagelabel. Zij moesten zich registreren en krijgen een elektronisch bagagelabel van BAGTAG opgestuurd. Met deze stap is Alaska de eerste Amerikaanse airline die de BAGTAG gebruikt en reizen weer eenvoudiger maakt.

Alaska Airlines eerste Amerikaanse airline die Bagtag gebruikt

Zoals je begrijpt zorgt dit bagagelabel ervoor dat je veel tijd kunt besparen op de luchthaven. Thuis monteer je het bagagelabel op je ruimbagage en op de luchthaven hoef je deze alleen nog maar in te checken bij een speciale balie. Volgens BAGTAG en Alaska Airlines zou dit tot een reductie van 40% van je wachttijd moeten leiden. Ook is het duurzamer omdat er minder papieren bagagelabels nodig zijn, evenals de ruimte voor reizigers om te wachten in de lobby van de luchthaven.

Alaska Airlines eerste Amerikaanse airline die Bagtag gebruikt

Bron en beeldmateriaal: Alaska Airlines & BAGTAG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *