Alaska Airlines komt met elektronisch bagagelabel2 min leestijd

Alaska Bagagelabel Elektronisch

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Alaska Airlines een elektronisch bagagelabel introduceren. Hierdoor hoeft geen bagagelabel meer geprint te worden waardoor wachtrijen korter zullen worden. Eerder schreven we al een uitgebreid artikel over het elektronisch bagagelabel op InsideFlyer.

Alaska Airlines komt met elektronisch bagagelabel

Alaska Airlines is hiermee de eerste Amerikaanse maatschappij die met een elektronisch bagagelabel komt. De Amerikaanse maatschappij werkt hiermee samen met het Nederlandse bedrijf BAGTAG. Het printen van een papieren bagagelabel is hierdoor niet meer nodig. Door middel van een NFC-chip van je telefoon kun je verbinding maken met het apparaat waardoor de gegevens worden overgezet. Volgens Alaska wordt het gehele check-in proces hierdoor een stuk eenvoudiger. “Het elektronisch bagagelabel maakt het gehele check-in proces zo eenvoudig dat dit niet meer op de luchthaven hoeft te gebeuren”. aldus een woordvoerder van Alaska. Passagiers kunnen het elektronisch bagagelabel tot 24 uur voor vertrek activeren. Dit is dan dus overal mogelijk met de app.

Alaska elektronisch bagagelabel
Alaska Airlines introduceert elektronisch bagagelabel (bron Alaska)

De Amerikaanse maatschappij laat weten de wachttijd voor de reiziger zoveel mogelijk te willen verkorten. Verder geeft Alaska ook aan dat het elektronisch bagagelabel niet alleen in het voordeel werkt voor de passagiers die minder lang in de rij hoeven te staan. “Ook voor werknemers is het een groot voordeel aangezien zij nu meer tijd kunnen besteden aan het beantwoorden van vragen van passagiers”, aldus een woordvoerder. Tenslotte kan zo’n elektronisch bagagelabel nog veel meer voordelen bieden aan de reiziger. Zo kan de maatschappij informatie bijvoorbeeld sneller delen met de reiziger.

Begin uitrol

Het is de bedoeling dat Alaska de elektronische bagagelabels uit gaat delen aan 2.500 frequente reizigers op de luchthaven van San José. Vervolgens kun je vanaf 2023 de labels kopen. Alaska Airlines vliegt niet op Schiphol. Aangezien Alaska de bagagelabels gebruikt zullen we deze voorlopig nog niet in Nederland zien.

Uitgelichte afbeelding: Alaska

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *