2023 brengt Brussels Airlines 6 nieuwe bestemmingen & Airbus A320 neo2 min leestijd

Airbus A319 in nieuwe Brussels Airlines livery (Bron: Brussels Airlines)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Waar Easyjet en KLM eerder al nieuwe bestemmingen aankondigde, laat de Belgische maatschappij Brussels Airlines nu ook wat van zich horen. Zo zal de Brussels Airlines in 2023 de Airbus A320 neo ontvangen en naar 6 nieuwe bestemmingen gaan vliegen.

Vlootvernieuwing

Net als elke andere maatschappij zal ook Brussels Airlines moeten voldoen aan de lokale en internationale wet- en regelgeving. Op het gebied van CO2-uitstoot en geluidsnormen moeten veel maatschappijen nog grote stappen zetten. Dit kan onder andere door het vervangen van oudere type vliegtuigen door nieuwe en moderne vloot. Brussels Airlines heeft in een eerder stadium al gekozen om te kiezen voor de Airbus A320 neo.

De nieuwe Airbus A320neo toestellen voor Brussels Airlines (Bron: Brussels Airlines/Airbus)
De nieuwe Airbus A320neo toestellen voor Brussels Airlines

Dit type toestel is de vervanger voor de Airbus A319 toestellen. Met de ingebruikname van deze toestellen in 2023, en later nog extra nieuwe toestellen in 2024, zal het brandstofgebruik dalen met 11% per vlucht. Een nog grotere wist is het brandstofgebruik per stoel. In de cabine van de A320 neo zijn namelijk meer stoelen aanwezig ten opzichte van de A319. Hierdoor neemt het brandstofgebruik per stoel af met 30%.

Nieuwe bestemmingen

Vanaf 2023 zijn niet alleen de Airbus A320 neo toestellen nieuw, Brussels Airlines vliegt ook naar 6 nieuwe bestemmingen. Deze zullen worden aangevlogen vanaf de ingebruikname van de zomerdienstregeling op 26 maart. Brussels Airlines zal dan gaan vliegen naar:

  • Billund,
  • Brindisi,
  • Djerba,
  • Monastir,
  • Warschau,
  • Zürich.

Naar verschillende andere bestemmingen zal de maatschappij de frequentie verhogen. Dit zorgt er volgens de maatschappij voor dat er een betere aansluiting is op het langeafstandsnetwerk.

Door de groeiende vraag naar vliegreizen voorziet Brussels Airlines komend zomerseizoen een groei van 10%. Een deel van deze groei zal opgevangen worden met 2 A320 toestellen. Het andere deel zal worden opgevangen door een wet lease met CityJet. Zij zullen met CRJ-toestellen vliegen tussen Brussel en kleinere markten. Hierbij kun je denken aan Bordeaux en Billund.

Bron & Beeldmateriaal: Brussels Airlines

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *