BAGTAG start samenwerking met Discover Airlines2 min leestijd

Discover Airlines Airbus A320-200

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Discover Airlines, voorheen Eurowings Discover, is de nieuwste toevoeging van maatschappijen die zijn aangesloten op het elektronische bagagelabel van BAGTAG. Eerder sloot het innovatieve bedrijf al samenwerkingen met onder meer KLM, Lufthansa, Qatar Airways en Alaska Airlines.

Elektronisch bagagelabel BAGTAG

Het Nederlandse bedrijf BAGTAG heeft als missie om reizen gemakkelijker, sneller en comfortabeler te maken. Hiervoor werd een vernuft elektronisch bagagelabel ontwikkeld dat het papieren label vervangt. Middels een speciaal ontwikkelde mobiele app kan de informatie op het digitale label geladen worden. Hoe het BAGTAG label precies werkt, en wat wij ervan vinden, lees je in dit uitgebreide artikel.

Op dit moment ondersteunt BAGTAG de volgende airlines: Lufthansa, KLM, China Southern, Austrian Airlines, Air Dolomiti, Horizon Air, Swiss Airlines, Alaska Airlines, Sky West Airlines, Qatar Airways en sinds kort dus ook Discover Airlines.

Discover Airlines nu ook aangesloten

Deze week maakte BAGTAG bekend dat Discover Airlines nu ook is aangesloten op het platform. De leisure maatschappij is lid van de Lufthansa Group. Discover Airlines vliegt vanuit Frankfurt en München naar tientallen bestemmingen in Zuid-Europa en Noord-Amerika, maar ook in Afrika. De maatschappij zet hiervoor een vloot van Airbus A320 en A330 vliegtuigen in.

Maximilian Meintgens, Directeur Product & Marketing bij Discover Airlines is blij met de nieuwe samenwerking. Volgens hem helpt het passagiers om reizen nog gemakkelijker te maken. Voor BAGTAG is het natuurlijk mooi om weer een nieuwe partner aan te sluiten op het platform. Jasper Quak, Managing Director bij BAGTAG, stelt dat de nieuwe samenwerking laat zien hoe makkelijk het systeem aan te sluiten is. Het bedrijf hoopt in de toekomst nog veel meer maatschappijen aan de lijst te mogen toevoegen.

Op deze pagina kun je alle informatie vinden over het gebruik van BAGTAG als je met Discover Airlines vliegt.

Bron foto’s: InsideFlyer – Omslagfoto: Discover Airlines

Reacties

 1. van der Kolk zegt

  Ik ben nogal teleurgesteld in BAGTAG. Ik heb twee BAGTAG devices gekocht en ben erachter gekomen dat ze niet bruikbaar zijn. Zelfs op rechtstreekse vluchten met KLM, heb ik de BAGTAG devices nog nooit kunnen gebruiken. Dit omdat niet alleen de airline met BAGTAG moet samenwerken, maar ook de luchthaven. Het lijkt erop dat mijn bestemmingen niet ondersteund worden. Het gaat b.v. om Lissabon en Bristol.
  Naast de problemen met luchthavens waar BAGTAG niet werkt, werkt BAGTAG ook niet als je niet 100% met KLM vliegt. Naar de VS b.v. vlieg ik altijd ook een leg met Delta. BAGTAG werkt dan niet.

  Kortom, leuk device, leuk bedacht, maar mijn BAGTAG devices liggen oud te worden zonder dat ik ze kan gebruiken.

 2. Van Gooiland zegt

  Een heel dubieus product.

  De simpele manier:

  Ga naar de luchthaven; print één of meer bagagelabels bij een automaat; bevestig ze aan je koffer(s); zet de koffer(s) bij de bag drop op de band. En huppekee, klaar is Kees!

  De BAGTAG manier:

  Besteed een hoop geld aan één of meer BAGTAGs; installeer een app; maak met een hoop gepruts een electronische label; bevestig de BAGTAG(s) met nog meer gepruts aan de koffer(s); ga naar de luchthaven; zet de koffer(s) bij de bag drop op de band. Pfff!

  Het is te hopen dat die BAGTAGs van titanium zijn en onverwoestbaar, want zo’n baksteen aan je koffer is vragen om schade. Niet alleen aan de BAGTAG, maa je hebt ook nog kans dat het hele handvat van de koffer gerukt wordt. Die koffer moet ook nog eens twee handvaten hebben, want het handvat vaar je de BAGTAG aan bevestigd is niet meer te gebruiken om de koffer te tillen of dragen.

  En dan krijg je ook nog eens een product dat je maar bij een klein aantal luchtvaartmaatschappijen gebruiken kunt, en zelfs dan nog niet eens altijd.

  Waarom makkelijk doen als het moeilijk kan?

  (Het allermakkelijkst is natuurlijk om gewoon met handbagage te reizen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *