BAGTAG start samenwerking met Qatar Airways2 min leestijd

Bagtag Qatar Airways (Bron: Bagtag)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Qatar Airways is de eerste gulf carrier die in samenwerking met het Nederlandse BAGTAG een elektronisch bagagelabel aan gaat bieden. Kortgeleden kondigde bedrijf ook al een samenwerking met Alaska Airlines aan. Met de BAGTAG wordt het papieren bagagelabel verleden tijd en kunnen reizigers tijd besproken met de check-in.

BAGTAG

In de rij staan op het vliegveld voor een papieren bagagelabel. Dat moet anders kunnen, dachten ze bij BAGTAG. E-paper moest daar een belangrijke rol in spelen. Maar er ging wel even overheen voordat het eerste prototype uit de fabriek rolde. BAGTAG richt zich op innovatieve oplossingen voor de reisbranche, waarvan het gelijknamige product de bekendste is. De BAGTAG is in feite de vervanger voor het papieren reislabel dat je normaal bij check-in ontvangt. Middels een klein apparaatje kunnen reizigers zelf hun bagagelabel in de BAGTAG app instellen en hoeven ze dit niet meer op de luchthaven te doen. Dat bespaart tijd en papier.

Inmiddels zijn Jasper Quak en Nico de Gunst de drijvende kracht achter het bedrijf uit Almere. In 2018 nam het bedrijf figuurlijk een vlucht met de samenwerking met zowel Lufthansa als Air France. Inmiddels zijn onder meer China Southern, KLM en Alaska Airlines ook aangesloten. De nieuwste toevoeging aan dit indrukwekkende portfolio is dus Qatar Airways.

Alaska Airlines eerste Amerikaanse airline die Bagtag gebruikt

BAGTAG start samenwerking met Qatar Airways

Deze week maakt BAGTAG bekend een samenwerking met Qatar Airways te starten. Reizigers die met de gulf carrier vliegen kunnen zelf thuis online inchecken. Vervolgens laden zij het bagagelabel op de BAGTAG. QR heeft dit alles hun de eigen mobiele app geïntegreerd. Op de luchthaven hoeven passagiers dan alleen nog maar hun bagage af te geven. Dit werkt zowel op de luchthaven van Doha (DOH) als op Amsterdam Airport Schiphol (AMS). Meer over hoe de BAGTAG precies werkt lees je hier.

BAGTAG stelt dat Qatar Airways de eerste airline uit het Midden-Oosten is die aangesloten is op een systeem voor elektronische bagagelabels. De maatschappij maakt gelijk van de gelegenheid gebruik om een QR branded BAGTAG uit te geven. Deze zal binnenkort verkrijgbaar zijn via de webshop van de maatschappij uit Doha.

Kun jij niet wachten en wil je nu al een BAGTAG aanschaffen? Het is tijdelijk mogelijk om 10% korting op je eerste bestelling te krijgen. Gebruik hiervoor actiecode FIRSTBAGTAG10 bij je online bestelling op de website van BAGTAG.

Bron foto’s: BAGTAG en Qatar Airways

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *