Bluebiz vanaf nu alleen nog maar beschikbaar vanaf €5.0001 min leestijd

gratis bagage voor bluebiz

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Bluebiz is KLM’s spaarprogramma is voor de MKB markt en zorgt ervoor dat je bij het aanschaffen van een ticket blue credits krijgt. Deze blue credits kun je vervolgens besteden aan gratis vluchten of upgrades. Vanaf nu moet je minimaal €5.000 per jaar uitgeven aan tickets om gebruik te kunnen maken van het programma.

Bluebiz komt met een minimum van €5.000 per jaar

Het programma is sinds een aantal jaar ook revenue-based. Het aantal blue credits dat je ontvangt hangt af van de ticketprijs. Voorheen kreeg je deze op basis van de boekingsklasse en vluchttype. Nu spaar je 3 blue credits voor elke 100 euro, maar de belastingen en overheidstoeslagen worden niet meegerekend. Het gaat enkel om de ticketprijs en de vervoerstoeslag (YQ/YR). Alle voorwaarden van het sparen van blue credits en de berekening kun je hier vinden.

Het programma heeft sinds 1 mei de algemene voorwaarden aangepast. Daarin is opgenomen dat je nu minimaal 5.000 euro uit moet geven aan tickets voordat je blue credits spaart in het programma. Je behaalt dan het zogenoemde Bluebiz entry level. 

Over de eerste 5.000 euro die je uitgeeft na het behalen van dit entry level ontvang je wel de blue credits. Deze ontvang je na het behalen van de drempel. Per land verschilt het minimumbedrag, maar voor Nederland en België is dat het hiervoor genoemde bedrag. De minimumbedragen per land kun je in deze tabel vinden.

Andere voordelen van Bluebiz zijn bijvoorbeeld voorrang bij het inchecken, voorrang bij vluchtverstoringen en het gratis wijzigen van de naam op het ticket. De naamswijziging kan alleen gedaan worden voor het vertrek van de eerste vlucht.

B787 KLM

Afbeeldingen ©KLM/BlueBiz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *