Etihad verkoopt upgrades naar The Residence op A3802 min leestijd

Etihad A380 The Residence

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Nu Etihad deze zomer weer gaat vliegen met de A380 heeft de maatschappij besloten om upgrades naar The Residence te gaan verkopen. Twee jaar geleden maakte Etihad nog bekend dat alle Airbus A380 waarschijnlijk voorgoed de vloot gaan verlaten.

Etihad verkoopt upgrades naar The Residence

Nu het aantal passagiers weer flink aan het toenemen is heeft Etihad besloten om in ieder geval weer vier Airbus A380 toestellen in te zetten. Deze zullen alleen gaan vliegen op de route tussen Londen en Abu Dhabi. Bijzonder aan de Airbus A380 zijn natuurlijk de first class apartments. Op InsideFlyer hebben we toen meerdere reviews gepubliceerd waaronder deze. Een nog bijzondere ervaring is het vliegen in The Residence. Tot voor de pandemie was dit de meest exclusieve vliegervaring die er op dat moment bestond in het commerciële vliegen. Aanvankelijk kon je The Residence alleen maar boeken als je bereid was om $ 25.000 neer te leggen (omgerekend op dit moment ongeveer € 23.120).

Destijds maakte Etihad met The Residence eigenlijk helemaal geen winst. In veel gevallen was The Residence leeg waardoor de maatschappij juist verlies maakte. Een paar weken geleden maakte Etihad al bekend om vanaf nu meer op winst te willen focussen. Nu Etihad vanaf deze zomer de Airbus A380 weer gaat inzetten wil de maatschappij uiteraard een zo hoog mogelijke bezettingsgraad halen op The Residence. Daarom kunnen first class passagiers nu een upgrade kopen naar The Residence. Deze verkoopt Etihad voor $ 2.500 per enkele reis (omgerekend ongeveer € 2312,-). Best prijzig maar zeker niet vergeleken wat je er eerst voor moest betalen.  Je komt in aanmerking om een upgrade te kopen als je een ticket geboekt hebt via Etihad. Dit kan zowel een betaald first class ticket zijn als op miles.

Etihad A380 The Residence

Of je ook in aanmerking komt om upgrades te kopen met partner awards is nog niet met zekerheid te zeggen. Dit weten we pas als deze awards ook daadwerkelijk zijn te boeken. Je kunt Etihad first class awards namelijk ook boeken met American AAdvantage miles.

Over The Residence

Maar wat maakt The Residence nu eigenlijk zo speciaal? In tegenstelling tot de gewone first class apartments is The Residence nog een stukje exclusiever. Denk hierbij aan het eten en drinken en de algehele service van het boarden tot bij aankomst. Je hebt namelijk naast je eigen suite ook je eigen badkamer met douche. Bij first class moet je namelijk wachten tot er een douche beschikbaar komt. Daarnaast heb je bij The Residence ook je eigen butler en mag je iemand uitnodigen als gast om je tijd in The Residence door te brengen.

Uitgelichte afbeelding: Etihad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *