Nog snel Accor Le Club status verdienen voor 2017

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het Accor Le Club programma wordt in 2017 aangepast waardoor het moeilijker wordt om status te verkrijgen.  Daarom kan je best proberen dit jaar nog een goud of platinum kaart in de wacht te slepen. We geven je enkele tips om dat wat gemakkelijker te maken.

De verschillende niveaus

Het Accor Le Club programma telt 4 verschillende niveaus, blue, silver, gold en platinum. Enkel de laatste twee zijn echt interessant qua voordelen.  Om gold te bereiken dien je in de tijdspanne van 1 jaar 10.000 punten te verzamelen (of 30 overnachtingen), voor platinum moet je 25.000 punten of 60 overnachtingen bijeensparen.

Vanaf volgend jaar wordt dit 7.000 voor gold en 14.000 voor platinum. Het wordt gemakkelijker, zou je denken, maar zoals we eerder reeds aankondigden, tellen enkel nog maar de uitgaven die je in het hotel doet mee voor de berekening van je status. Bonuspunten worden, in tegenstelling tot nu, vanaf 2017 niet meer meegeteld.  En dat kan een flinke slok op de borrel schelen.  Wie nog geen gold of platinum kaart heeft van Accor, probeert dus best de status dit jaar nog binnen te rijven. De behaalde status blijft bovendien geldig tot 31 december 2017.

Promoties

Tot eind dit jaar tellen alle punten die je verdient bij Accor nog mee voor de berekening van je status.  Het loont dus om de promoties in de gaten te houden, die je op de website van Le Club terugvindt, en waarover ook wij je op de hoogte houden. De punten die je bij deze promoties kan verdienen kunnen aardig aantikken.  In een eerder artikel hadden we het al over de zomerbonus waarbij je na drie overnachtingen 6000 extra punten op je account kreeg. Die 6000 helpen je al aardig op weg naar een hogere status.

5000 accor le club punten in Nederland

Op dit moment kan je bij Accor trouwens tot 5.000 bonuspunten krijgen wanneer je 5 x in een Nederlands hotel verblijft.

Een andere interessante promotie die regelmatig terugkeert zijn de airline bonussen. Je kan bij Accor er namelijk  voor kiezen je punten bij een frequent flyer programma te laten bijschrijven.  En van tijd tot tijd organiseert Accor een actie waarbij je extra bonuspunten krijgt hiervoor. Die bonussen, die soms tot 20.000 mijlen gaan, worden eerst als punten op je account bijgeschreven. Zo kan je na drie vluchten al platinum zijn.

Probleem is natuurlijk dat deze promoties slechts kort op voorhand aangekondigd worden. Blijf dus zeker onze site de komende maanden checken, en schrijf je in voor de nieuwsbrief, zodat we je op de hoogte kunnen houden van nieuwe acties.

Places

Enkele jaren geleden lanceerde Accor de app Places. Het principe is eenvoudig. Via de app laat je weten dat je in een hotel van de Accor groep bent. Eens je een bepaalde challenge vervult hebt, krijg je punten op jouw Accor Le Club account bijgeschreven.  De challenges zijn vrij divers, zoals “verblijf in 10 verschillende landen” of “verblijf in 3 Novotel hotels”. Hoe moeilijker de challenge, hoe meer punten je ervoor krijgt.

nog snel accor le club status verdienen

In totaal zijn er meer dan 15.000 punten te verdienen, maar het lijkt me zo goed als onmogelijk om alle challenges te doen voor het einde van dit jaar.  Maar met de bonuspunten ben je natuurlijk al meteen goed op weg om je account wat bij te spekken.

Als je de app nog niet staan hebt, kan je hem nu downloaden (Android of iOS) en tot zes maand terug je verblijven invullen.  De app lijkt door Accor een beetje vergeten te zijn, zo is één van de challenge nog steeds “check in tijdens de vijfde verjaardag van Le Club… in 2014”, moeilijk haalbaar zolang je niet Marty McFly heet…  Maar vergeten of niet, de punten worden wel nog steeds netjes op mijn account bijgeschreven.

Enquetes invullen

Net niet genoeg punten? Begin dan enquetes in te vullen. Het neemt aardig wat tijd in beslag eer je genoeg punten hebt om ze te verzilveren op je Accor Le Club account, maar het is te overwegen als je net onder de drempel zit. Let wel, in principe kan je je vanuit België of Nederland niet inschrijven bij e-rewards.  Wanneer je een ander land selecteert lukt het echter wel om je te registreren.

Koop jouw status

Lijkt het je allemaal wat teveel moeite om nog voor het eind van het jaar als een gek op hotel te gaan om toch maar die gold kaart binnen te rijven?  Maak het jezelf gemakkelijk met de Ibis Business kaart. Voor €90 per jaar heb je de kaart, met bijbehorende gold status.  Ook kan je nog steeds aandeelhouder worden bij Accor, waarvoor je in ruil ook een gold kaart krijgt.

img_carte_ibis

Conclusie

Je kan er niet omheen, zowel de luchtvaartmaatschappijen als de hotelketens maken het ons almaar moeilijker om die begeerde gold of platinum kaart te krijgen.  Terwijl je enkele jaren geleden bij wijze van spreken nog een Accor Le Club platinumkaart naar je hoofd gegooid kreeg, gaat het vanaf 2017 al knap lastig worden om gold te behalen.  Dit jaar de status binnenrijven is de dus de boodschap.

Reacties

 1. Arjan69 zegt

  Hoi Steven,
  Netjes verwoord.
  Je schrijft over het omzetten van airline miles naar Le Club Accor. Lukt dat ook met Flying Blue naar Accor? Ik kan het namelijk nergens vinden.

  Thnx, grt,
  Arjan

  • Steven Tor Steven Tor zegt

   Hey Arjan, bedankt voor je commentaar. Voor zover ik heb kunnen nagaan kan je enkel Finnair Miles omzetten naar Accor punten. Ik had dit eigenlijk in het artikel moeten zetten 🙂

  • Steven Tor Steven Tor zegt

   Eventjes nog verduidelijken. Je kan bij meerdere maatschappijen je Accor punten laten bijschrijven als miles. Maar omgekeerd, van miles naar accorpunten, kan enkel bij Finnair.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *