Norwegian lanceert binnenlandse vluchten in Argentinië2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Norwegian heeft aangekondigd op 16 oktober te starten met binnenlandse vluchten in Argentinië. Het betreffen lijndiensten vanuit Buenos Aires naar zes binnenlandse bestemmingen, waaronder Córdoba en Iguazú. Norwegian gaat hiermee de concurrentie aan met LATAM, Aerolinas Argentinas en Andes Lineas Aereas. De prijzen van vliegtickets naar- en binnen Zuid-Amerika staan al langer onder druk met de komst van Norwegian.

Binnenlandse bestemmingen

De lagekostenmaatschappij zal in eerste instantie starten met vluchten naar Córdoba en Mendoza. Op 19 november volgen Iguazu en Neuquen, en per 3 december worden ook de bestemmingen Bariloche en Salta toegevoegd.

Argentinië; Norwegian
De binnenlandse bestemmingen van Norwegian in Argentinië

De vluchten worden uitgevoerd met nieuwe Boeing 737-800 toestellen. Passagiers kunnen dezelfde service verwachten als op korte-afstand vluchten in Europa. Enkele reizen zijn beschikbaar vanaf 65 USD (56 euro).

Aansluiting op internationale vluchten Norwegian

Vorig jaar starte Norwegian met een lijndienst van Londen Gatwick naar Buenos Aires Ezeiza. De vluchten werden in eerste instantie viermaal per week uitgevoerd. De route blijkt echter een succes, aangezien Norwegian heeft aangekondigd dagelijks te gaan vliegen op de route. Helaas kun je niet direct overstappen op de nieuwe binnenlandse bestemmingen van Norwegian in Argentinië. Buenos Aires heeft immers twee luchthavens. De binnenlandse vluchten van Norwegian worden uitgevoerd vanaf de regionale luchthaven Buenos Aires Aeroparque. Norwegian heeft aangegeven dat internationale en binnenlandse vluchten altijd gescheiden geboekt moeten worden.

Gratis long-haul vlucht en upgrade bij Norwegian
De vluchten tussen Londen en Buenos Aires worden uitgevoerd met een Boeing 787.

Overstap Buenos Aires

Een overstap in Buenos Aires is overigens perfect te combineren met een bezoek aan de Argentijnse hoofdstad. Het is zeker de moeite waard om enkele dagen in Buenos Aires te verblijven. Als je er toch bent vergeet dan zeker niet een bezoek te brengen aan beroemde stadsbuurten als La Boca en San Telmo.

De regionale luchthaven Buenos Aires Aeroparque ligt op slechts 2 kilometer afstand van het stadscentrum. Na een verblijf in de stad is het dus een korte rit naar het vliegveld. De luchthaven Buenos Aires Ezeiza ligt op ongeveer een uur rijden van de stad. Zorg dus altijd voor voldoende transfertijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *