Schiphol stelt Polderbaan 10 dagen buiten gebruik1 min leestijd

Polderbaan

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vanwege regulier onderhoud is de Polderbaan op Schiphol van maandag 28 oktober t/m 7 november 2024 tijdelijk gesloten. Vorige week schreven we ook al over de Buitenveldertbaan die volgende zomer vijf maanden dicht is.

Polderbaan 10 dagen buiten gebruik

Deze 10 dagen zullen in het teken staan van kleine reparaties aan het asfalt en de markeringen op de Polderbaan. Ook krijgen de bekabeling en de elektra een controle. Daarnaast spoelt men het hemelwaterafvoersysteem op verschillende locaties doorgespoeld. Ook gaat men de omliggende grasvelden maaien en repareert of vervangt men de lampen waar nodig. Net zoals bij de werkzaamheden aan de Buitenveldertbaan voert Schiphol ook deze keer de werkzaamheden uit in samenwerking met Heijmans.

Polderbaan voor onderhoud dicht tot en met april
Schiphol zal gedurende 10 dagen werkzaamheden verrichten aan de Polderbaan. (Foto: Schiphol)

Uiteraard heeft Schiphol de omwonenden tijdig geïnformeerd over deze werkzaamheden. Zij kunnen uiteraard ook terecht op de site van BAS om meer informatie in te winnen.

Gebruikmaken van andere banen

Net zoals altijd bij werkzaamheden aan een start- en landingsbaan, geldt ook hier dat andere banen drukker bezet zullen zijn. Gedurende deze 10 dagen zal men daarom de Buitenveldertbaan en Zwanenburgbaan meer gebruiken voor opstijgende vliegtuigen. Deze twee banen zullen samen met de Oostbaan ook vaker gebruikt worden voor landende vliegtuigen.

Uitgelichte afbeelding:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *