Air France breidt codeshare met Qantas verder uit2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Air France werkt al lange tijd samen met Qantas middels een codeshare overeenkomst. Sinds deze maand zijn er een aantal nieuwe routes en bestemmingen beschikbaar.

Air France en Qantas codeshare

Met de uitbreiding van de codeshare overeenkomt kunnen passagiers sinds deze maand reizen tussen Sydney en Adelaide, Sydney en Darwin, en Sydney en Tokio Haneda. Daarbij kun je reizen met een Air France (AF) vluchtnummer, waarbij de vlucht van Qantas is (QF).

Een van de voordelen van reizen met een ticket naar codeshare-bestemmingen is dat je bagage automatisch naar je eindbestemming wordt doorgelabeld. Je hoeft dus maar één keer in te checken voor de hele reis. Dit is echter alleen van toepassing als je boekt met een AF-vluchtnummer. Daarnaast is de luchtvaartmaatschappij verantwoordelijk voor het regelen van een vervangende vlucht bij vertraging of annulering.

KLM breidt codeshare met Qantas verder uit (Bron: KLM)

Onder deze codeshare overeenkomst kun je bijvoorbeeld reizen van Parijs naar Singapore met Air France. In Singapore kun je dan overstappen op een Qantas vlucht naar een van de vele bestemmingen in Australie. Het is ook mogelijk om te reizen met KLM naar een bestemming in Azië, en vanuit daar over te stappen op een vlucht van Qantas. KLM heeft namelijk ook een codeshare overeenkomst met de Australische luchtvaartmaatschappij.

Qantas is ook een Flying Blue partner. Sinds begin dit jaar spaar je echter geen Flying Blue XP en eventuele elite bonus miles meer als je reist met een Qantas (QF) vluchtnummer. Deze ontvang je wel als je vlucht een Air France of KLM vluchtnummer heeft. De details kun je vinden op de website van Flying Blue.

Afbeeldingen ©Qantas/Air France-KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *