Pegasus Airlines start nieuwe route tussen Brussel-Charleroi en Antalya2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het Turkse Pegasus Airlines zal vanaf volgend jaar een nieuwe route aan gaan bieden tussen Brussel-Charleroi en Antalya. Het gaat om 2 vluchten per week met een Airbus A320. In de afgelopen 10 jaar dat Pegasus Airlines actief is op de Brusselse luchthaven heeft de maatschappij al 1,5 miljoen passagiers tussen Brussel en Turkije vervoerd. De airline maakt nu de weg vrij om nog meer passagiers te verwelkomen.

Pegasus Airlines breidt uit in België

Het is duidelijk dat Pegasus Airlines geen onbekende is op Brussel-Charleroi (CRL). Met een aanwezigheid van meer dan 10 jaar weten passagiers de airline zeker te vinden voor vluchten tussen België en Turkije. Pegasus Airlines is nu ook de enige maatschappij die tussen CRL en Turkije vliegt. 

Op dit moment vliegt Pegasus al tot 14 keer per week tussen Brussel-Charleroi (CRL) en Istanbul Sabiha Gökçen (IST). Vanuit Istanbul zijn weer meer dan 75 doorverbinding mogelijk met Pegasus Airlines. Naast Istanbul komt vanaf 4 april 2025 er dus een nieuwe route bij. Het gaat om de verbinding Brussel – Antalya. Antalya Airport (AYT) ligt op iets meer dan 10 kilometer ten noordoosten van de stad. De badplaats is vooral in de zomer populair bij toeristen. 

Philippe Verdonck, CEO van Brussel-Charleroi, is blij met de nieuwe non-stop route. Hij stelt dat het een mooie aanvulling is op het huidige aanbod van Pegasus in België. 

Pegasus Airlines vliegt ook vanuit Maastricht-Aachen Airport (MST) naar Antalya. 

Pegasus Airlines Airbus A320

De Turkse maatschappij heeft een vloot van 110 vliegtuigen. Afgezien van 9 Boeing 737-800 toestellen zijn het allemaal Airbus kisten. De Airbus vloot bestaat uit 52 A320 en 49 A321neo vliegtuigen. De Boeing 737s worden overigens op dit moment uitgefaseerd. 

Op de route Brussel – Antalya zal volgend jaar een Airbus A320 ingezet worden. Het gaat om de Airbus A320-200 met 180 Economy Class stoelen. 

Bron foto’s: Pegasus Airlines