Shell ziet geen toekomst meer in Lelystad Airport en vertrekt1 min leestijd

lelystad, airport

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Wegens het uitblijven van vakantievluchten op de Flevolandse luchthaven heeft Shell besloten om zeer binnenkort te gaan vertrekken vanaf Lelystad Airport. Twee jaar geleden werd de opening van de luchthaven al controversieel verklaard.

Shell vertrekt vanaf Lelystad Airport

Volgens een woordvoerder van Shell is er op de luchthaven op dit moment te weinig activiteit. Dit zegt deze woordvoerder tegen Omroep Flevoland. “Omdat we Lelystad Airport op dit moment niet zien als commerciële luchthaven, hebben we besloten om te gaan vetrekken vanaf deze luchthaven. In september leveren we voor het laatst brandstof aan Lelystad Airport”, aldus de woordvoerder. Eigenlijk hadden de eerste vakantievluchten al in 2018 moeten vertrekken. In Den Haag kwam de politiek echter niet tot een akkoord waardoor uitstel na uitstel volgde. Omdat Shell verwacht dat dit er ook niet de komende jaren van gaat komen, heeft het bedrijf besloten om de luchthaven te verlaten.

Weer een fase verder op Lelystad Airport
Shell gaat Lelystad Airport binnenkort verlaten. (Foto: Lelystad Airport)

Omroep Flevoland laat ook weten dat het Belgische bedrijf Check Six voorlopig in ieder geval de brandstaf zal gaan leveren op Lelystad Airport.

Over Lelystad Airport

Aanvankelijk was het de bedoeling dat Lelystad Airport een aantal vakantievluchten van Schiphol zou overnemen. Door verschillende omstandigheden zoals corona en politieke kwesties in Den Haag werd dit alsmaar uitgesteld.

Uitgelichte afbeelding: ANP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *