Zomer van 2023 groot succes voor Emirates2 min leestijd

Emirates lanceert gratis WiFi voor Skywards leden

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Deze zomer gaat bij Emirates de boeken in als een van de drukste ooit. De maatschappij uit Dubai vervoerde maar liefst 14 miljoen passagiers wereldwijd. Volgens Emirates is de load factor zelfs meer dan 80%. De Airbus A380 speelt deze zomer uiteraard weer een belangrijk rol in de dienstverlening. Sommige toestellen beschikken ook al over de nieuwe Premium Economy Class.

Goede zomer voor Emirates

Het is een goede zomer voor Emirates dit jaar. Met een gemiddelde load factor van meer dan 80% tussen juni en deze maand vervoerde de maatschappij al meer dan 14 miljoen passagiers op bijna 50.000 vluchten naar 140 bestemmingen. En de komende periode stelt de airline uit Dubai nog veel internationaal verkeer tegemoet te zien.

Dubai als bestemming blijft ook onverminderd populair, zelfs met de hitte gedurende deze zomer. Vooral reizigers uit het Verenigd Koninkrijk en Duitsland reisden af naar Dubai. Maar ook in India, Pakistan, China, Saudi-Arabië, Egypte en Koeweit is de woestijnstad populair. In meer dan één derde van de gevallen gaat het om families die afreizen naar Dubai. Vaak verblijven zij ruim 2 weken in de stad. Emirates probeert het met haar stopover programma zo aantrekkelijk mogelijk te maken om ook in Dubai te verblijven. Vaak zijn er acties met kortingen op attracties en evenementen, of zelfs gratis hotelovernachtingen.

Benieuwd naar onze ervaringen met de stad Dubai? Check dan eens onze hotels reviews, bijvoorbeeld van het Waldorf Astoria Dubai The Palm Jumeirah Resort en het Conrad Dubai. Of wat dacht je van het MGallery Canvas Hotel of het Hilton Dubai Creek?

My Emirates Pass ©Emirates

Winterdienstregeling

Gedurende de zomer is het erg warm in Dubai. De temperatuur loopt dan gemakkelijk op tot ver boven de 40 graden en dat met een flinke zonkracht. Niet heel comfortabel dus voor een vakantie, tenzij je overal in de airco blijft. Om die reden is de winter dan ook populairder met mildere temperaturen. In die periode stijgen de prijzen voor een hotelovernachting dan ook flink.

Emirates verwacht winter ook weer veel reizigers te mogen verwelkomen. De eerste helft van dit jaar ging het al om 1 miljoen meer dan vorig jaar. De stad heeft dus goede papieren om daar ook de tweede helft van dit jaar overheen te gaan.

Emirates lanceert gratis WiFi voor Skywards leden

Emirates Airbus A380

De Airbus A380-800 van Emirates was ook deze zomer een belangrijk onderdeel van het succes. Het toestel kan met drie cabines meer dan 500 passagiers vervoeren. De nieuwe indeling met een vierde cabine heeft een iets lagere capaciteit. In dit toestel is namelijk ruimte vrijgemaakt voor de nieuwe Premium Economy Class van Emirates.

Op dit moment vliegt Emirates 3 keer per dag tussen Amsterdam (AMS) en Dubai (DXB), waarvan 1 keer met de Airbus A380. Vanaf november dit jaar gaat de frequentie op sommige dagen iets omlaag, maar de A380 blijft wel dagelijks vliegen. Emirates vliegt ook dagelijks tweemaal op Brussel (BRU). Hiervoor wordt de Boeing 777-300 ingezet. Dit schema blijft tijdens de winterdienstregeling voor zover bekend ongewijzigd.

Bron foto’s: Emirates

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *