Emirates blijft het hele jaar met de Airbus A380 op Amsterdam vliegen2 min leestijd

Emirates ontvangt nieuwe A380 en Premium Economy in december

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het gehele jaar 2023 zal Emirates nog met de Airbus A380 op Amsterdam blijven vliegen. Goed nieuws voor de capaciteit op deze routes, maar zeker ook voor de A380 fans. De jumbojet blijft ook tijdens de winterdienstregeling dagelijks tussen Amsterdam en Dubai vliegen.

Emirates heel 2023 met A380 naar Amsterdam

Er komt steeds meer informatie over de dienstregeling van komende winter. Alhoewel we daar met de huidige temperaturen nog lang niet aan moeten denken natuurlijk. Het is toch interessant om te weten dat Emirates gedurende dit gehele jaar met de Airbus A380 naar Amsterdam Airport Schiphol blijft komen. De afgelopen jaren is het namelijk voorgekomen dat Emirates tijdelijk enkel de Boeing 777 ingezette.

Ook gedurende de winterdienstregeling komt Emirates zoals het er nu naar uitziet tot drie keer per dag naar Amsterdam. Minimaal een vlucht is met de Airbus A380-800. De andere vluchten worden uitgevoerd met de Boeing 777-300. Op dinsdag en donderdag zijn er twee vluchten tussen Schiphol (AMS) en Dubai (DXB), de andere dagen drie stuks. Doorgaans is de middagvlucht EK148 van 14.30 uur met de Airbus A380. Deze komt om 0.10 uur (lokale tijd) aan op de luchthaven van Dubai.

Het feit dat de A380 het hele jaar naar Amsterdam komt betekent ook dat de Emirates First Class capaciteit goed op peil blijft voor de rest van het jaar. Niet alle Boeing 777-300 toestellen beschikken namelijk over deze cabine.

Emirates haalt stof van A380 en zet ze in voor cargo

Airbus A380 van Emirates

De Airbus A380-800 is het vlaggenschip van Emirates. De maatschappij uit Dubai heeft ruim 100 van deze jumbojets in dienst. De eerste A380 (A6-EDE) werd in 2009 geleverd en beschikt over drie reisklasses. Er zijn 14 stoelen in First Class, 76 in Business Class en 427 in Economy. De laatste A380 die de Franse vliegtuigbouwer aan Emirates leverde (A6-EVS) komt uit eind 2021. De configuratie van dit toestel is net wat anders, er is namelijk ook Premium Economy ingebouwd. Het aantal stoelen in First en Businessclass is hetzelfde gebleven. De 56 plaatsen in Premium Economy gingen ten koste van de Economy cabine. Laatstgenoemde reisklasse moet het nu doen met 338 stoelen.

PE is overigens nog lang niet in alle A380s ingebouwd. Emirates is met een upgrade van haar vloot bezig. Naast de Airbus A380 krijgt ook de Boeing 777 een vernieuwde cabine. Het gaat onder meer om de inbouw van Premium Economy, maar ook een aanpassingen van de andere reisklassen.

Emirates A380 onboard bar

De Airbus A380 van Emirates staat vooral bekend om de iconische First Class cabine, waarbij ook gedacht is aan een douche aan boord. Verder hebben reizigers in zowel First als Business Class toegang tot de onboard bar. Premium Economy en Economy passagiers hebben geen toegang.

Meer over de A380 lees je hier op de website van Emirates.

Bron foto’s: Emirates

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *