Emirates komt vaker naar Amsterdam2 min leestijd

Emirates ontvangt nieuwe A380 en Premium Economy in december

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Gulf carrier Emirates heeft haar dienstregeling sinds het begin van dit jaar flink uitgebreid. Daarmee wordt Dubai nog beter verbonden met nagenoeg alle werelddelen. De Airbus A380 speelt daarin een steeds prominentere rol. Ook Amsterdam Airport Schiphol krijgt vanaf volgende maand meer Emirates verbindingen met Dubai.

Emirates naar Amsterdam

Sinds dit jaar bouwt Emirates haar dienstregeling steeds verder uit. De frequenties naar belangrijke luchthavens verspreid over de gehele wereld gaan namelijk flink omhoog. Zo voert de gulf carrier de frequentie op naar een dagelijkse vlucht naar onder meer Athene, Bologna, Venetië en Boedapest in Europa. Naar Londen Stansted komt er zelfs een tweede dagelijkse vlucht bij vanaf 1 mei 2023. Dat maakt dat de airline in totaal tot elf dagelijkse vluchten uitvoert naar de drie grote Londense vliegvelden.

Ook Schiphol krijgt Emirates vaker op bezoek. Vanaf zondag 2 april 2023 gaat het aantal vluchten van 14 naar 19 per week. Dat betekent elke dag drie vluchten, met uitzondering van dinsdag en donderdag. Dan vliegt de maatschappij tweemaal vanuit Amsterdam.

Passagiers vliegen afwisselend in een Boeing 777-300ER of een Airbus A380-800. De dagelijkse A380-vlucht EK148 vertrekt om 15.20 uur vanuit Amsterdam en komt om 23.59 uur (lokale tijd) aan in Dubai. Qua reisklassen is er in de A380 keuze uit Economy Class, Business Class en First Class. Sommige A380s van Emirates bieden ook Premium Economy. De Boeing 777s bieden een configuratie met twee of drie reisklassen. Premium Economy is in de 777 (nog) niet ingebouwd.

In andere windrichtingen worden de frequenties ook opgevoerd. Daarnaast komen oude routes weer terug of worden er nieuwe opgestart. Denk bijvoorbeeld aan Beijing, Tokyo Haneda en Christchurch.

Emirates Bestemmingsnieuws - Santiago, London, Osaka en Moskou

KLM en Transavia ook naar Dubai

Op de route Amsterdam-Dubai is echter niet alleen Emirates actief. Ook KLM vliegt dagelijks naar de Verenigde Arabische Emiraten. Op deze verbinding vliegt KLM op dit moment afwisselend met een Boeing 787-10 Dreamliner of een Boeing 777-300ER. Transavia vliegt ook naar Dubai, maar voorlopig is de laatste vlucht op zaterdag 25 maart gepland. Het lijkt erop dat de low cost carrier Dubai deze zomer voorlopig overslaat als bestemming.

Bron afbeeldingen: Emirates

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *