Emirates rust 105 toestellen uit met premium economy1 min leestijd

Dit is Emirates nieuwste product - Premium Economy

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Emirates maakte deze week bekend in totaal 105 toestellen uit te willen rusten met premium economy. Een paar weken geleden schreven we hier ook al over.

Emirates premium economy

In 2024 moeten in totaal 53 Boeing 777’s en 52 Airbus A380 toestellen voorzien zijn van premium economy. Na deze retrofit zijn in totaal 111 toestellen van Emirates voorzien van premium economy. Op de Boeing 777 is de maatschappij van plan om 24 stoelen te plaatsen in een 2-4-2 configuratie. Daarnaast zullen dit op de A380 56 stoelen zijn die zich voorin op het benedendek zullen bevinden. Op beide toestellen wordt het aantal economy stoelen gereduceerd. De eerste A380 toestellen met premium economy aan boord zullen vanaf december 2021 al vliegen naar Frankfurt, Londen, New York en Parijs.

emirates premium economy
Emirates gaat in totaal 105 toestellen uitrusten met premium economy. (bron: Emirates)

Ook gaan er geruchten de ronde dat Emirates de business class op de Boeing 777 toestellen een upgrade wil geven. Op dit moment is de configuratie nog steeds 2-3-2 waardoor niet alle passagiers toegang hebben tot het gangpad. De business class op de A380 ziet er met een 1-2-1 configuratie en meer privacy echter een stuk aantrekkelijker uit. Wellicht wil de maatschappij hetzelfde gaan doen met de Boeing 777’s.

Conclusie

Het is goed nieuws dat Emirates 105 toestellen gaat uitrusten met premium economy. Het duurt echter wel tot 2024 voordat alle toestellen zijn uitgerust met deze reisklasse. Gelukkig gaat dit niet ten koste van de business class. Een woordvoerder van Emirates laat zelfs weten dat de business class op de Boeing 777 waarschijnlijk een upgrade gaat krijgen. Meer hierover is op dit moment nog niet bekend.

Uitgelichte afbeelding: Emirates

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *