Transavia start nieuwe route naar de Azoren2 min leestijd

Boeing 737 van Transavia (zijkant) (Bron: Air France - KLM)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Low cost carrier Transavia maakte deze week bekend een nieuwe route naar de Azoren te starten. Vanaf het zomerseizoen komt er dus een nieuwe verbinding tussen Amsterdam en de Azoren bij. Vorige maand kondigde Transavia France ook al een verbinding met Parijs en de Azoren aan. Tickets voor de Nederlandse route zijn vanaf nu beschikbaar.

Nieuwe route

Transavia’s verjaardag is nog niet voorbij of er komt alweer nieuws over een nieuwe route naar de Azoren. Een mooie toevoeging op de zomerdienstregeling van de zustermaatschappij van KLM vanuit Schiphol. In eerste instantie gaat het om een wekelijkse vlucht op zondag. Vertrek vanuit Amsterdam (AMS) is om 14.20 uur. De aankomst op de luchthaven Ponta Delgada (PDL) op de Azoren is om 17.55 uur (lokale tijd). De terugvlucht vertrekt een klein uurtje later om 18.40 uur (lokale tijd) en komt in Amsterdam aan om 0.05 uur lokale tijd. Dat is dus net de volgende dag. Vanafprijzen starten bij € 79 per enkele reis per persoon. De eerste vlucht vertrekt op 24 april 2022.

Transavia vliegt met de Boeing 737 op deze bestemming. De 737-800 heeft een capaciteit van 189 stoelen. De 737-700 moet het echter met 40 minder doen. Transavia biedt enkel een economy cabine. Benieuwd naar de beste stoelen aan boord van de kisten van Transavia? Bekijk dan ons Transavia seat guide artikel.

Kratermeer op de Azoren (Bron: Unsplash/Damir Babacic)
Kratermeer op de Azoren (Bron: Unsplash/Damir Babacic)

Azoren

De eilandengroep in de Atlantische Ocean is een bijzondere vakantiebestemming. Zo kun je er onder andere dolfijnen en walvissen spotten, genieten van de warmwaterbronnen van Furnas en de diverse historische UNESCO werelderfgoed plekken bezoeken. Voor de wat actievere reizigers is er de kans om de Pico-vulkaan (2.351 meter) op het eiland Pico te beklimmen of een wandeling te maken naar de vulkaankrater Sete Cidades op het eiland São Miguel. Het tijdsverschil met de Azoren is overigens -2 uur. Meer over de Azoren kun je hier lezen op de website van Visit Portugal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *