Transavia viert 55e verjaardag met tickets vanaf €55 + winactie2 min leestijd

Toestel van Transavia op de luchthaven van Rotterdam The Hague (Bron: Rotterdam The Hague Airport)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het is vandaag precies 55 jaar geleden dat Transavia haar eerste vlucht uitvoerde. De eerste vlucht ging naar Napels. De Italiaanse stad is nog steeds een populaire bestemming voor veel reizigers. Bij een verjaardag hoort natuurlijk een traktatie: tijdelijk biedt de low cost carrier zes bestemmingen voor € 55 per enkele reis.

Transavia verjaardag

Vandaag mag Transavia 55 kaarsjes uitblazen. De dochteronderneming van KLM vloog als eerste naar Napels met een bijzondere groep. Het ging om het Nederlands Danstheater van Amsterdam en het voltallige Nederlandse Ballet Orkest. Het vliegtuig, de PH-TRC, beschikte over 87 zitplaatsen. Fun fact: veel mensen dachten destijds dat Transavia de eerste vlucht pas op de 17e uitvoerde omdat de ‘officiële’ foto’s toen pas werden genomen.

Vandaag, 55 jaar na de eerste vlucht, maakte opnieuw een vlucht naar Napels. In de vertrekhal worden verschillende uniformen uit de periode 1967 tot en met 1992 getoond. En de crew op de Napels vlucht draagt shawls uit verschillende periodes. In het vliegtuig ontvangen de passagiers op deze vlucht en andere vluchten die vandaag vertrekken vanaf Amsterdam Schiphol Airport, Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport een verjaardagstraktatie.

Ondanks COVID-19 crisis, wil Transavia op een bescheiden manier toch even stilstaan bij deze mooie mijlpaal. Want ‘Samen maakten we het verleden, en samen bouwen we ook onze toekomst’, zegt CEO Marcel de Nooijer over de verjaardag.  

Transavia crew uniformen door de jaren heen (Bron: Transavia)
Transavia crew uniformen door de jaren heen (Bron: Transavia)

Enkele reis vanaf € 55

Om alle trouwe klanten te bedanken trakteert Transavia op tickets vanaf € 55. Het gaat echter wel om een enkele reis. Vanuit Schiphol vliegt je vanaf € 55 per enkele reis naar Lanzarote, Las Palmas en Tenerife. Schiphol biedt deze bestemmingen ook voor deze vanaf-prijs, aangevuld met Madeira (Funchal), Fuerteventura en Larnaca. Ook is er € 55 korting op Transavia Holidays. Tot slot maak je kans op een van de tien vouchers ter waarde van € 550.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *