Schiphol verwerkte in oktober ruim 3,7 miljoen passagiers2 min leestijd

schiphol vertrekhal

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Luchthaven Schiphol verwerkte in oktober van dit jaar ruim 3,7 miljoen passagiers. Dat is meer dan in september toen de luchthaven nog 3,3 miljoen passagiers verwerkte. Afgelopen maand augustus verwerkte de luchthaven bijna 3,8 miljoen passagiers. Dat was toen een record in de afgelopen 17 maanden.

Ruim 3,7 miljoen passagiers

Schiphol verwerkte afgelopen maand in totaal 3.746.152 passagiers en dat is een stijging van maar liefst 227.6% in vergelijking met oktober 2020. In die maand verwerkte de luchthaven namelijk slechts 1.143.575 passagiers. Ook het aantal vluchtbeweging steeg deze maand met 57,7% in vergelijking met 12 maanden geleden. In het goederenvervoer is er een lichte stijging te zien van 6.6%. Deze lichte stijging is ook te danken aan het toenemende aantal passagiersvluchten. Doordat er meer passagiersvluchten zijn is er minder vraag naar goederenvluchten. Dit zijn echter nog lang niet de cijfers die we in 2019 zagen voorbijkomen, maar het herstel is duidelijk te zien.

KLM toestellen geparkeerd op Amsterdam Airport Schiphol (Bron: KLM)
Schiphol verwerkte in oktober 2021 ruim 3,7 miljoen passagiers. (Bron: KLM)

Alle cijfers kun je bekijken op de website van Schiphol. In het aantal passagiers worden niet-betalende reizigers, baby’s en crew ook meegerekend. De internationale telwijze van luchtvaartverkeer telt overstappende passagiers zowel bij aankomst als bij vertrek.

Conclusie

Het is goed om te zien dat Schiphol in oktober ruim 3,7 miljoen passagiers heeft verwerkt. Dat is meer dan in september. Dit komt natuurlijk ook door de herfstvakantie. De cijfers zijn weliswaar nog lang niet op het niveau van 2019. Gelukkig herstelt de luchtvaartsector zich weer op dit moment en daardoor kunnen we eigenlijk komende maanden alleen maar een stijging verwachten (ten opzichte van vorig jaar). Al zou je daar natuurlijk ook vraagtekens bij kunnen zetten gezien het oplopende aantal besmettingen in ons land op dit moment. Het zal ongetwijfeld nog wel even duren voordat het aantal passagiers weer op het ‘normale’ niveau ligt.

Uitgelichte afbeelding: Schiphol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *