Schiphol verwerkte in augustus bijna 3,8 miljoen passagiers1 min leestijd

schiphol vertrekhal

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Schiphol verwerkte in de maand augustus van dit jaar bijna 3,8 miljoen passagiers en dat is een record in de afgelopen 16 maanden. Afgelopen maand juli verwerkte de luchthaven iets meer dan 3 miljoen passagiers. Het lijkt dus weer de goede kant op te gaan met de passagiersaantallen.

Bijna 3,8 miljoen passagiers

Schiphol verwerkte afgelopen maand in totaal 3.787.215 passagiers en dat is een stijging van maar liefst 104% in vergelijking met augustus 2020. In die maand verwerkte de luchthaven namelijk slechts 1.815.786 passagiers. Ook het aantal vluchtbeweging steeg deze maand met 37,7% in vergelijking met 12 maanden geleden. In het goederenvervoer is er een lichte stijging te zien van 9.1%. Deze lichte stijging is ook te danken aan het toenemende aantal passagiersvluchten. Doordat er meer passagiersvluchten zijn is er minder vraag naar goederenvluchten. Dit zijn echter nog lang niet de cijfers die we in 2019 zagen voorbijkomen, maar het herstel is duidelijk te zien.

KLM Cityhopper Embraer E175
Schipol verwerkte in augustus na 16 maanden weer bijna 3,8 miljoen passagiers. (Bron: KLM)

Alle cijfers kun je bekijken op de website van Schiphol. In het aantal passagiers worden niet-betalende reizigers, baby’s en crew ook meegerekend. De internationale telwijze van luchtvaartverkeer telt overstappende passagiers zowel bij aankomst als bij vertrek.

Conclusie

Het is goed om te zien dat Schiphol na een lange tijd weer bijna 3,8 miljoen passagiers heeft verwerkt in een maand tijd. De cijfers zijn weliswaar nog lang niet op het niveau van 2019. Gelukkig herstelt de luchtvaartsector zich weer op dit moment en daardoor kunnen we eigenlijk komende maanden alleen maar een stijging verwachten (ten opzichte van vorig jaar). Het zal echter nog wel even duren voordat het aantal passagiers weer op het ‘normale’ niveau ligt.

Uitgelichte afbeelding: Schiphol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *