Verscherpte controles op Schiphol

marechaussee controles op schiphol

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Sinds vandaag zijn er verscherpte controles op Schiphol. Hiertoe hebben de burgemeester van Haarlemmermeer, waar Schiphol onder valt, de Koninklijke Marechaussee en de officier van justitie in samenspraak met de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) vandaag besloten. De aanleiding hiervoor is een dreigingssignaal specifiek voor de luchthaven. Details over deze dreiging worden niet bekend gemaakt. Met de extra maatregelen ‘wordt de veiligheid van passagiers en werknemers voorop gezet.’

Maatregelen

Op Schiphol zijn er meer patrouilles van de Koninklijke Marechaussee. Daarnaast worden op de toegangswegen naar Schiphol auto’s gecontroleerd. Dit heeft vandaag al tot files geleid. Niet elke auto wordt gecontroleerd maar bij sommige voertuigen wordt er onder andere in de kofferbakken gekeken. Daarnaast zijn er ‘onzichtbare maatregelen’ genomen. Schiphol roept reizigers en afhalers op rekening te houden met de verscherpte controles die voor een langere reistijd kunnen zorgen.

marechaussee controles op schiphol
De meeste vertraging komt door controles vanaf de A4 naar de luchthaven

Impact

Schiphol is de komende tijd erg druk door de zomervakantie en de Olympische Spelen. Vertragingen lijken zich tot nu toe vooral af te spelen op de toegangswegen naar de luchthaven. In de vertrekhal is nog geen sprake van lange rijen. Ook het treinverkeer ondervindt geen last van de controles, afgezien van patrouilles op de perrons. Het vliegverkeer zelf ondervindt evenmin vertragingen als direct gevolg van de verscherping.

Advies

De verscherpte controles gelden voor onbepaalde tijd, maar in ieder geval zondag de hele dag. Het advies is om ruim op tijd naar de luchthaven te komen, zeker als je met de auto komt. Houd de media in de gaten, bijvoorbeeld het Twitter account van Schiphol, voor de laatste updates. Houd er verder ook rekening mee dat de komende week er minder tot geen treinverkeer naar Schiphol is door werkzaamheden. Dit kan tot extra druk op de autowegen leiden. Kom je vanuit Amsterdam, dan is uberTREIN misschien een optie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *