Station Schiphol slecht bereikbaar per trein begin augustus2 min leestijd

Station Schiphol NS

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De eerste week van augustus is Schiphol slecht bereikbaar per trein. De NS en ProRail gaan rond de luchthaven aan het spoor werken; hierdoor is er op sommige trajecten geen treinverkeer mogelijk.

Werkzaamheden

ProRail vernieuwt het spoor rondom Schiphol om in de toekomst meer capaciteit te bieden. Het traject tussen Duivendrecht en Schiphol gaat van 2 naar 4 sporen. Begin augustus worden deze aangesloten en worden wissels, bovenleidingen en seinen geïnstalleerd en getest. Hierdoor is er geen treinverkeer mogelijk.

Trajecten

Van 1 t/m 9 augustus is er geen treinverkeer mogelijk op de volgende trajecten:

  • Schiphol Airport – Amsterdam Zuid – Amsterdam RAI – Duivendrecht – Diemen Zuid
  • Schiphol Airport – Amsterdam Zuid – Amsterdam Bijlmer ArenA

De NS raad aan gebruik te maken van buslijnen R-300 en R-310 van het R-Net en van de metro. Reizigers die van buiten Amsterdam komen wordt aangeraden via Amsterdam Centraal te reizen. Door de afsluiting rijdt de Intercity Nijmegen – Schiphol v.v. via Amsterdam Centraal. De Intercity Heerlen/Eindhoven – Schiphol rijdt niet tussen ’s-Hertogenbosch en Schiphol en v.v.

Station Schiphol NS
Station Schiphol Airport

Daarnaast rijden er op 2 augustus geen treinen tussen Schiphol Airport – Amsterdam Sloterdijk. Hier worden NS-bussen ingezet. Ook zijn er op de stations Schiphol Airport en Amsterdam Sloterdijk kruiers aanwezig om reizigers te assisteren met hun bagage. De Intercity’s tussen Utrecht Centraal-Amsterdam Centraal maken een extra stop op Amsterdam Bijlmer Arena voor de aansluiting op de bus naar Schiphol.

Op 4 en 5 augustus rijden er geen treinen tussen Diemen Zuid en Weesp. Hier kunnen reizigers gebruikmaken van de buslijnen R-300 en R-310 van het R-Net.

Er rijden tijdens deze periode wel treinen tussen Schiphol en Leiden/Den Haag/Rotterdam. Vanaf woensdag 10 augustus moeten de treinen volgens de normale dienstregeling rijden.

Gevolgen voor reizigers

Reizigers moeten rekening houden met omreizen, extra overstappen of gebruikmaken van bus of metro. 10 dagen van te voren is de NS Reisplanner geupdated voor actueel advies. Daarnaast is er een aparte pagina voor extra reisinformatie en advies voor reizen met de trein naar Schiphol. De extra reistijd wordt geschat tussen 15 en 30 minuten.

Overlast

De trajecten rondom Schiphol zijn al jaren een bron van ergernis voor reizigers. Zo waren er geregeld brandmeldingen in de Schipholtunnel waardoor het treinverkeer stil werd gelegd. Daarnaast is het treinstation te klein. Omdat Schiphol naast luchthaven een knooppunt is voor het streekvervoer stappen ook veel niet-passagiers over. Er is inmiddels geld vrijgemaakt voor het verhogen van de betrouwbaarheid van het spoorsysteem en voor het uitbreiden van het station. Op korte termijn moeten de opgangen naar Schiphol Plaza vanaf de peronnen worden vergroot.

Wil je het liever niet wagen met de trein en parkeren op de luchthaven? Lees dan dit artikel voor de verschillende opties!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *