Veranderingen IHG Best Price Guarantee (BPG)

IHG Rewards Club logo

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Veel hotel loyalty programma’s voeren veranderingen door. Eerder kondigde Hilton veranderingen aan in verband met het verdienen van punten en SPG voerde wijzigingen door aan hun Best Rate Guarantee.  Nu worden ook de voorwaarden van de IHG Best Price Guarantee (BPG) herzien! Sinds 8 januari 2018 zijn deze veranderingen van kracht.

ihg best price guarantee

Hotelketens doen alle moeite om je rechtstreeks via hun eigen site te laten boeken. Eén voorbeeld daarvan is dat je geen punten krijgt indien je geen gebruikt maakt van de hotel site. Een andere manier van “klantenbinding” is de zogenaamde best price guarantee. Wat houdt dat in? Dat de hotelketen jou de beste prijs garandeert als je bij hen boekt. Indien je via een andere website een betere prijs zou vinden, dan krijg je daar een compensatie voor.

Wat houden de veranderingen in?

Tot nu toe hield de BPG bij IHG in dat je de eerste nacht gratis kreeg indien je elders een betere rate kon vinden. Indien je slechts 1 nacht geboekt had, betekende dit dat je voor niks kon overnachten. Sommigen onder ons maakten er een sport van om zoveel mogelijk BPG’s te zoeken en in te dienen.

De voorwaarden (klik) zijn nu zodanig aangepast dat je dezelfde prijs van ze krijgt als de laagste prijs die je elders vindt. Daar bovenop krijg je 5x IHG punten bij een succesvolle claim. Dit tot een maximum van 40.000 punten. Geen gratis overnachtingen meer in de toekomst! De BPG geldt trouwens niet in China, Macau, Hong Kong en Taiwan.

Om een Best Price Guarantee te claimen, dien je het volgende formulier online in te vullen. Nadien is het afwachten of ie wordt toegekend. Je dient er goed op te letten dat alle voorwaarden van de rate van een andere site hetzelfde zijn als die van de rate op de site van IHG.

ihg best price guarantee

Hebben jullie ooit een BPG geclaimd bij IHG? Is het jullie toen gelukt of kregen jullie een teleurstelling te verwerken? Persoonlijk heb ik me er nooit mee bezig gehouden. Maar ik ben wel benieuwd naar jullie ervaringen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *