Veranderingen bij Hilton Honors

Hilton HHonors

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Hilton Honors heeft aangekondigd veranderingen aan te brengen in het Hilton Honors programma. De exacte ingangsdatum van deze veranderingen is nog niet bekend, maar dat zal ergens in april zijn. Hilton Honors begint met de introductie van rollover nachten, Gold leden krijgen extra bonuspunten, maar aan double dipping komt een einde. Daarnaast kunnen Diamond leden een extra Gold of Diamond status weggeven aan iemand anders nadat zij een bepaald aantal nachten in Hilton hotels hebben overnacht. Klik hier om alle details van deze veranderingen te zien.

Rollover nachten

Hilton Honors begint met de introductie van rollover nachten. Dit betekent dat je overnachtingen kunt meenemen naar het volgende jaar. Als je bijvoorbeeld in 2017 Gold status hebt behaald en je hebt in 2018 een totaal van 56 overnachtingen gehad in Hilton hotels, dan kun je 16 overnachtingen meenemen naar het volgende jaar en hoef je dus maar 24 in plaats van 40 overnachtingen te maken in 2019 om weer voor Gold status te kwalificeren voor 2020. Als je het mij vraagt, een zeer positieve ontwikkeling in het Hilton Honors programma.

Weggeven van elite status

Een andere positieve ontwikkeling is de introductie van het weggeven van elite status voor Diamond leden. Als je als Diamond lid 60 nachten hebt overnacht in Hilton hotels, kun je een gratis Gold status weggeven aan iemand anders. Deze Gold status wordt omgezet in Diamond status als die persoon in een kalenderjaar 100 nachten overnacht in Hilton hotels.

Milestone bonussen

Hilton Honors leden ontvangen 10.000 bonuspunten voor elke 10 nachten die zij doorbrengen in Hilton hotels. Hiervoor moet je eerst al wel 40 nachten hebben overnacht. Als je 60 nachten hebt overnacht in een kalenderjaar krijg je maar liefst een bonus van 30.000 punten!

hilton, milesstone, bonus, hilton honors
Hilton Honors begint met de introductie van Milestone Bonussen.

Verdiende punten per status

Helaas zijn niet alle veranderingen positief. Hilton Honors brengt ook veranderingen aan in het aantal verdiende punten per status. Sommige leden gaan hierop vooruit, anderen zullen hier op achteruit gaan. Alle leden verdienen nu 15 punten per uitgegeven dollar (elitebonus niet meegerekend) als zij hebben gekozen voor de points+points optie. Deze double dip optie verdwijnt echter in de toekomst. Daardoor krijg je als base lid 33% minder punten. Hier volgt het nieuwe verdienmodel:

Base: 15 punten versus 10 punten (33% minder)

Silver: 16,5 punten versus 12 punten (27% minder)

Gold: 17,5 punten versus 18 punten (3% meer)

Diamond: 20 punten versus 20 punten (blijft ongewijzigd)

Geen double dip meer

Hilton Honors heeft besloten om een einde te maken aan de double dip optie. Hilton Honors was van alle hotel loyaliteitsprogramma’s de enige waar je tegelijkertijd zowel hotelpunten als frequent flyer miles kon verdienen. In plaats van 5 bonuspunten per uitgegeven dollar kon je 1 frequent flyer mile verdienen (afhankelijk van de airline partner). Hilton Honors had vaak veel promoties waarmee je een mooi aantal bonuspunten kon verdienen bij verschillende programma’s. Aan dit alles komt helaas een einde en dat is dus een negatieve vooruitgang voor veel leden in het programma.

Conclusie

Vanaf april brengt Hilton Honors wijzigingen aan in het programma. Hierbij zitten een aantal positieve en negatieve wijzigingen. De introductie van de rollover nachten vind ik zelf een hele goede en eerlijke vooruitgang. Ook de milestone bonussen zijn een goede vooruitgang en het weggeven van elitestatus is mooi meegenomen. Helaas gaan Base en Silver leden er op achteruit op het verdienen van punten. Gold leden gaan er juist op vooruit. Het verdwijnen van de double dip is een negatieve ontwikkeling. In het verleden was het mogelijk om met allerlei promoties een mooi aantal bonuspunten te verdienen bij verschillende programma’s. Hier komt helaas een einde aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *