Update wifi beschikbaarheid KLM longhaul vloot1 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM is enigszins late to the party als het aankomt op inflight internet. De Boeing 787 vloot, inclusief de nieuwe 787-10 Dreamliner, heeft wel af fabriek al inflight wifi van Panasonic. Sinds november is KLM ook bezig om in de 777 vloot internet van Gogo te installeren net als op de A330. In maart introduceerde KLM ook pakketten op basis van tijdsduur in plaats van gebruik. Inmiddels vordert de installatie van de wifi-ontvangers gestaag. Tijd voor een update!

KLM vliegtuigen met wifi – juli 2019

Op dit moment hebben de volgende vliegtuigen inflight wifi:

 • Boeing 747: Geen
 • Boeing 787-9 en 787-10; alle registraties, Panasonic
 • Boeing 777-200ER: PH-BQD, Gogo
 • Boeing 777-300ER: PH-BVA, PH-BVC, PH-BVK, Gogo. PH-BVF, Panasonic
 • Airbus A330-200: Geen
 • Airbus A330-300: PH-AKA, PH-AKB

De ombouw ligt op schema, laat een woordvoerster desgevraagd weten aan InsideFlyer. In kwartaal 1 volgend jaar moet de hele 777-300ER vloot internet hebben, in Q1 van 2021 de 777-200ER vloot. Eind 2021 moet vervolgens ook de Airbus vloot uitgerust zijn met wifi.

Reacties

 1. PETER LEE zegt

  Veels te laat , inmiddels hebben veel KLM klanten andere maatschappijen gevonden die wel WiFi hebben Met het huidige tempo van WiFi installeren gaat het nog jaren duren voor je er zeker van kan zijn dat je WiFi aan boord hebt

  • Patrick zegt

   Heerlijk relaxed toch om een paar uur offline te zijn? Naar mijn mening, maak je de keuze voor een kwaliteitsmaatschappij als KLM omdat de service en met name het harde product je aanstaat, niet omdat ze toevallig wel of geen Wifi aan boord hebben. Met de investeringen in het harde product heeft KLM een enorme inhaalslag gemaakt en geniet ik elke keer (nog meer) van de service en de heerlijke Business Class stoelen aan boord.

   • PETER LEE zegt

    Omdat KLM business class echt niet meer kon en het ontbreken van Wifi ben ik voor de longhaul overgestapt naar DELTA richting USA en EMIRATES naar AFRICA – ASIA – AUSTRALIA ook kwaliteitsmaatschappijen .

   • Jan zegt

    Heerlijk om off-line te zijn in BusinessClass? Het is niet 1999 maar inmiddels is het 2019… Typisch weer een voorbeeld van Hollandse zuinigheid van KLM. De BC van KLM is eindelijk aangepast maar liep daarvoor 20 jaar achter op de concurrentie.
    Ik ben jaren geleden al afgestapt van KLM naar Azië en vlieg met veel genoegen BusinessClass met Singapore Airlines die al jaren Wifi heeft en die in tegenstelling tot KLM een 5* airline is. Wel een stuk duurder dan KLM, maar ook een stuk beter en aangenamer om mee te vliegen.

 2. JdV zegt

  Betalen voor wifi, ook als je een businessclass hebt? Td idioot voor woorden. KLM kan nog veel leren van andere europese airlines, laat staan de gulf-carriers en aziaten.

 3. Max zegt

  Gisteren met Delta gevlogen. WiFi op alle toestellen en gratis streamen van entertainment en gebruik van bijvoorbeeld whatsapp. KLM is altijd late to the party met innovaties. Ja, de Business Class is eindelijk ook aangepakt, maar dat had natuurlijk jaren geleden al gedaan moeten zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *