KLM rust eerste Boeing 777 uit met Gogo wifi1 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM maakt stappen met de uitbreiding van wifi op de intercontinentale vloot. Naast de Boeing 787 vloot die wifi van Panasonic heeft krijgt de Boeing 777 vloot net als de A330 vloot wifi van Gogo. De eerste Boeing 777, de PH-BVA, is inmiddels uitgerust met de ontvanger voor inflight internet. KLM Engineering & Maintenance moet nog wel de software gecertificeerd krijgen. Het internet is dus nog niet actief voor passagiers, bevestigt KLM aan InsideFlyer. De komende tijd zal geleidelijk aan ook de rest van de Boeing 777 vloot wifi krijgen. Eind volgend jaar moeten 6 van de 30 triple-sevens internet aan boord hebben. Één Boeing 777-300ER, de PH-BVF, vliegt al enkele jaren rond met Panasonic wifi bij wijze van proef. Uiteindelijk is toch voor Gogo gekozen, die vaak betere prestaties levert.

Wifi ontvanger op de Boeing 777

KLM verwacht begin volgend jaar ook de wifi op de Airbus vloot actief te hebben. Op de meeste 330’s is de ontvanger al geïnstalleerd, maar door complicaties met de antenne moeten luchtvaartmaatschappijen wachten op een technische oplossing van fabrikant Airbus.

Over mogelijke wijzigingen in de tarieven, net als bij partner Air France die een gratis messenger pakket aanbiedt, is nog niks bekend gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *