Wifi bij KLM op intercontinentale vloot

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Ondanks meerdere aankondigingen in het verleden, wil het bij KLM niet vlotten met de installatie van wifi op de vliegtuigen van de longhaul vloot. Alle Boeing 787 Dreamliners hebben inflight internet vanaf de fabriek, maar afgezien van een enkele 777 die al jaren in een voortdurende trial zit, is de rest van de vloot niet verbonden in de lucht. KLM heeft aangekondigd vanaf dit jaar aan de slag te gaan met de A330’s en Boeing 777’s. Vanaf mei 2019 verwacht de maatschappij dat alle intercontinentale vliegtuigen een internetverbinding hebben. KLM onderkent dat internet in het vliegtuig tegenwoordig een gemeengoed is, en dat zowel zakenreizigers als vakantiegangers ook in de lucht online willen blijven. Hoewel er nog geen concrete plannen zijn, sluit KLM wifi op Europese vluchten niet uit. Na het voltooien van de installatie op de intercontinentale vloot wordt dit verder bekeken.

Alle 787’s zijn uitgerust met wifi

Investeren in de A330

 

Het is bijzonder dat ook op de Airbus A330 vloot wifi wordt toegevoegd. Deze toestellen zullen binnen afzienbare tijd worden uitgefaseerd. Toch blijft KLM investeren in de Airbussen, zoals ze recentelijk ook een nieuwe WBC hebben geïnstalleerd. De ombouw van de A330 naar een connected vliegtuig zal ook meer tijd in beslag nemen, aangezien KLM nog geen toestel heeft gemodificeerd. De eerste kist zal dan door flink wat certificatie moeten.

KLM Wifi prijzen

KLM werkt, helaas, met pakketten op basis van MB’s. Het Small pakket kost €5 en biedt 20 MB. Medium kost het dubbele en is inclusief 50 MB. Voor een Large pakket van 200 MB betaal je €30. Alle pakketten zijn 24 uur geldig. De prijzen zijn zeker niet concurrerend, en ik had liever gezien dat je per tijdseenheid betaald.

Reacties

  1. rm zegt

    Dacht ik even een lichtpuntje te zien, maar helaas, KLM blijft bij die vervelende pakketten. Bij Delta kun je voor ±25 USD de hele vlucht werken en het WiFi is midden boven de atlantische oceaan zelfs goed genoeg voor een (weliswaar brakke) facetime sessie.

    Naast de bredere stoelen en de betere layout (2-3-2 in B76 en 2-4-2 in A33) dus nog een reden om voorlopig nog zoveel mogelijk Delta te kiezen.

  2. Cherokee zegt

    Ik moet stiekem toegeven, dat ik tegenwoordig zelfs voor Delta vluchten kies vanwege hun goede internet optie aan boord, samen met de vriendelijkheid van het personeel. Grappig hoe het dus toch mijn keuze heeft beinvloed. Ik had pas een KLM dreamliner vlucht vanaf SLC en het lukte mij gewoon niet om WiFi aan de praat te krijgen, telkens na een verkeerde aanmelding moest ik verplicht 30minuten wachten tot de volgende keer… na een paar uur opgegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *