United vliegt deze winter niet meer met Dreamliner op route Amsterdam-Chicago2 min leestijd

United vliegt deze winter niet meer met Dreamliner op route Amsterdam-Chicago

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Komende winter voert United enkele wijzigingen door in de dienstregeling. Zo gaan sommige frequenties omlaag en wijzigt ook inzet van toestellen op bepaalde routes. Voor de verbinding Amsterdam-Chicago betekent dit dat vanaf eind oktober de United Dreamliner verruilt wordt voor de veel oudere Boeing 767.

Winterdienstregeling 2024/2025

Het lijkt misschien nog ver weg, maar veel airlines bereiden zich alweer voor op de winterdienstregeling. Zo schreven we al over de dagelijkse KLM Boeing 777 vlucht naar de Surinaamse hoofdstad Paramaribo (PMB). Deze zomer is de frequentie nog 5 keer per week, maar in de winter gaat dat dus naar 7 keer per week. Verder gaat Delta weer non-stop tussen Schiphol en Tampa International Airport (TPA) vliegen. De Amerikaanse maatschappij zet daarvoor een Airbus A330 in. En ook Air France voert vernieuwingen door komend winterseizoen, denk onder meer aan 3 nieuwe bestemmingen in het aanbod.

United vliegt deze winter niet meer met Dreamliner op route Amsterdam-Chicago

United wijzigt winterdienstregeling

Voor de dagelijkse vlucht tussen Schiphol en Chicago is er deze winter dus een wijziging. Initieel stond er een Boeing 787-8 gepland. Dit toestel beschikt over United Polaris Business Class, Premium Plus (Premium Economy), Economy Plus en de reguliere Economy. Het aantal stoelen is respectievelijk 28, 21, 36 en 158. Meer over de stoelindeling lees je hier

In plaats van de Boeing 787-8 Dreamliner komt er straks dus een Boeing 767-300ER van United op de route Amsterdam-Chicago. Het grote nadeel is dat dit type toestel veel ouder is dan de Dreamliner. United heeft 2 configuraties voor deze 767. De eerste variant is wat meer premium heavy, terwijl de tweede variant meer Economy Class stoelen heeft. Business Class staat in de 767 overigens in een interessante 1-1-1 opstelling. 

United vliegt deze winter niet meer met Dreamliner op route Amsterdam-Chicago

De Amerikaanse maatschappij United verbindt doorgaans 5 bestemmingen met Amsterdam. Naast Chicago O’Hare (ORD) zijn dat San Francisco (SFO), New York Newark (EWR), Washington DC (IAD), en Houston (IAH). 

Op zoek naar een leuk hotel in Chicago? Check dan eens The LaSalle Chicago Autograph Collection Hotel (onderdeel van Marriott Bonvoy). Lees hier de review of check het YouTube review filmpje hieronder.

Beeldmateriaal: United

Reacties

  1. Van Gooiland zegt

    “Het grote nadeel is dat dit type toestel veel ouder is dan de Dreamliner.”

    Dat is helemaal geen nadeel, laat staan een groot nadeel.

    Er is helemaal niks mis met de 767s van United, hoor. Nou ja, het is wel jammer dat United destijds Global First heeft afgeschaft, want er was geen betere stoel dan 1K in de 767. Op vluchten vanaf Schiphol was 2K gereserveerd als crew rest seat, en er was een vaste scheidingswand tussen de stuurboord en bakboord stoelen. Wie 1K boekte had dus eigenlijk een mini cabine helemaal voor zichzelf. Heerlijk! Bovendien was de stoel uiterst comfortabel, en je had enorm veel opbergruimte in allerlei soorten en maaten.

    (tikfouten gecorrigeerd)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *