Uber stopt met rewards programma2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Uber stopt per 31 oktober 2022 met het loyaliteitsprogramma Uber Rewards. In plaats daarvan wil het bedrijf zich volledig gaan focussen op Uber One. Eerder dit jaar kondigde Uber nog aan om naast taxiritjes ook vluchten aan te willen bieden via de app.

Uber stopt met Uber Rewards

Uber begon een aantal jaar geleden met het Uber Rewards programma. Leden kunnen punten sparen om deze vervolgens te besteden aan gratis taxiritjes. Daarnaast kun je met Uber Rewards ook elite status opbouwen. Deze week liet Uber weten per 31 oktober 2022 definitief te willen stoppen met het Uber Rewards programma. De reden hiervoor is dat het Amerikaanse bedrijf zich volledig wil gaan focussen op het betaalde programma Uber One. Leden kunnen dus nog t/m 31 oktober 2022 punten sparen en besteden met Uber Rewards. Vanaf die datum verloopt alles en verlies je dus ook je elite status.

uber rewards
Uber stopt mer 31 oktober 2022 met het Uber het Rewards programma. (bron: Uber)

Vanaf 31 oktober 2022 is Uber One dus de focus. Uber One zou je kunnen vergelijken met Amazon Prime aangezien dit een betaalde service is. Voor $ 9,99 (USD) per maand kun je profiteren van vrijwel dezelfde voordelen die je ook als elite lid bij Uber Rewards hebt. Denk hierbij aan korting op taxiritjes en eten en drinken. Daarnaast wordt je in contact gebracht met chauffeurs die een hogere rating hebben. Uber biedt aan vele leden op dit moment een gratis maand Uber One aan. Check dus even je email of je ook bent geselecteerd.

Conclusie

Het is natuurlijk jammer dat er een einde komt aan Uber Rewards. Maar aan de andere kant kun je dezelfde voordelen krijgen door je aan te melden voor Uber One. En $ 9.99 USD per maand is natuurlijk te doen als je veel gebruik maakt van Uber. Wel is Uber wat snel in het beëindigen van het programma. Dit kan namelijk hard aankomen bij loyale leden die elite status hebben opgebouwd. Zij zullen alle punten voor 31 oktober 2022 moeten besteden.

Uitgelichte afbeelding: Uber

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *