Schiphol komt met speciale zone voor Uber en Bolt taxi’s2 min leestijd

Schiphol komt met speciale zone voor Uber en Bolt taxi

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Met de introductie van ridesharing diensten als Uber en Bolt maakte de taxi business een flinke transformatie door. Inmiddels weten we niet beter en bestellen we (bijna) overal ter wereld gemakkelijk een taxi via één van de vele ridesharing apps. Veel internationale luchthavens hebben een speciale zone voor deze taxi’s. Schiphol heeft hier nu ook een speciale zone voor geopend. De luchthaven is ook bezig met de vernieuwing van het ondergrondse station en de bouw van een nieuwe pier.

Taxi’s op Schiphol

Lange tijd worstelde Schiphol met het aanbod van taxi’s op de luchthaven. Zo waren er regelmatig taxichauffeurs die hun diensten aanboden, maar niet over een vergunning beschikten. Inmiddels lijkt dit probleem gelukkig in mindere mate aan de orde en is er tijd voor vernieuwing.

Schiphol komt met speciale zone voor Uber en Bolt taxi

Schiphol introduceert namelijk een nieuwe zone waar passagiers gemakkelijk opgehaald of afgezet kunnen worden als zij gebruik maken van een ridesharing dienst als Uber of Bolt. Deze zone is te vinden aan de Koepelstraat en ligt op 5  minuten lopen van Schiphol Plaza. De locatie is handig te bereiken via een nieuwe doorgang die Schiphol deze week opende. Er zijn ook wegwijsborden aangebracht bij het terminalgebouw.

De komende periode werkt de luchthaven nog aan de toevoeging van onder meer een toiletgebouw, overkapping en straatmeubilair.

Verbouwing van Schiphol

Schiphol is drukdoende met de vernieuwing van de luchthaven, ook naast de nieuwe zone voor Uber en Bolt gebruikers. Zo wordt er al een tijd gewerkt aan een nieuwe pier. En ook het NS-station Schiphol krijgt een upgrade. Maar daar blijft het niet bij, er zijn namelijk ook wijzigingen in de opzet van het busstation. Uiteindelijk is het de bedoeling de zogenaamde ‘Multimodale Knoop Schiphol’ er weer lange tijd tegenaan kan. Een groot deel van de huidige voorzieningen is gebaseerd op het ontwerp uit de jaren ’90.

Bron foto’s: Schiphol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *