Schiphol gaat eindelijk verder met nieuwe A-pier1 min leestijd

Bron: Schiphol.nl

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Luchthaven Schiphol werkt al een lange tijd aan een nieuwe pier. Dit moet de nieuwe A-pier worden die ruim twee keer zo groot wordt als de huidige B-pier op Schiphol.

Schiphol nieuwe A-pier

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de bouw afgerond zou worden in 2019. Dit is echter niet gehaald door onenigheid met de toenmalige bouwer van de pier. De luchthaven heeft een nieuwe partner gevonden om de pier af te bouwen, namelijk BAM Bouw en Techniek.

Deze nieuwe partner zal volgende maand starten met de werkzaamheden. De eerste stap is om een nieuwe planning op te stellen en de verwachte kosten voor het afbouwen van de pier. Daarna zal het echte afbouwen gaan beginnen. Het is op dit moment nog niet duidelijk in welk jaar de luchthaven verwacht de pier in gebruik te kunnen nemen.

De nieuwe A-pier moet zeer duurzaam worden. Zo kun je straks veel groene planten verwachten, maar zal er tijdens de bouw ook gebruik gemaakt worden van duurzame materialen. Op het dak worden zonnepanelen geplaatst en het regenwater wordt opgevangen voor het doorspoelen van de toiletten. Met deze maatregelen probeert de luchthaven ook de voleinde aan de LEED-standaard: Leadership in Energy and Environmental Design. Wellicht komt er ook een nieuwe KLM Crown Lounge op de A-pier.

Hoogste punt nieuwe A Pier Schiphol bereikt
Hoogste punt nieuwe A Pier Schiphol bereikt (Bron: Schiphol)

Afbeeldingen ©Schiphol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *