SWISS komt eind 2021 met premium economy

Nieuw Premium Economy in Boeing 777-300ER SWISS

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

SWISS komt in het vierde kwartaal van dit jaar met premium economy. Dat maakte de Zwitserse maatschappij deze week bekend. In 2019 schreven we al over de plannen van SWISS om premium economy te introduceren. Door de uitbraak van de pandemie is dit met een half jaar vertraagd.

SWISS komt met premium economy

Op maandag 28 juni zal SWISS de plannen bekend maken voor premium economy. Op een aantal long-haul routes zal de maatschappij deze reisklasse vanaf het vierde kwartaal van 2021 gaan aanbieden. Naar verwachting zijn de Boeing 777-300ER toestellen als eerste aan de beurt. SWISS investeert in totaal 40 miljoen Zwitserse Frank in deze reisklasse (omgerekend ongeveer € 36,5 miljoen). De maatschappij heeft op dit moment 12 van deze toestellen met in totaal 340 zitplaatsen, waarvan 8 in first class, 62 in business class en 270 in economy. Het is nog afwachten welke klasse in zal moeten leveren. Naar het schijnt zal dit ten koste van de business class gaan, wat weer minder award space betekent.

SWISS Business Class cabine aan boord van de Boeing 777 (Bron: SWISS)
De komt van premium economy gaat waarschijnlijk ten koste van business class.

SWISS wil premium economy introduceren omdat steeds meer passagiers op zoek zijn naar een aanbod wat tussen economy en business class in zit. De nieuwe stoel in de Premium Economy zal zorgen voor aanzienlijk meer beenruimte, maar ook bewegingsvrijheid. De stoel wordt in een 2-4-2 opstelling geïnstalleerd. Verder is de stoel 10% breder, is er een grotere recline (+25%) en is de beenruimte 20% groter ten opzichte van de stoel in Economy Class. SWISS introduceert deze nieuwe reisklasse ook omdat deze bij zustermaatschappijen Austrian Airlines alsook Lufthansa tot positieve ervaringen hebben geleid. SWISS verwacht dat dit ook bij hen het geval zal zijn.

Nieuw Premium Economy in Boeing 777-300ER SWISS

Conclusie

SWISS komt in het vierde kwartaal van dit jaar met premium economy. Als eerste zullen een aantal Boeing 777-300ER toestellen worden uitgerust met deze reisklasse. Het is nog afwachten welke andere toestellen deze reisklasse krijgen. SWISS zet namelijk ook 15 toestellen aan de kant, waarvan 5 long haul toestellen. Het is op dit moment nog onbekend of dit om Airbus A330 of A340 toestellen gaat. Op 28 juni weten we hopelijk meer.

Bron- en beeldmateriaal: SWISS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *