SkyTeam krijgt opnieuw prijs voor beste alliantie2 min leestijd

skyteam-livery-logo-airplane

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

SkyTeam is dit jaar wederom in de prijzen gevallen bij de jaarlijkse Air Transport Awards. De luchtvaartalliantie wint namelijk voor het tweede jaar op rij de prijs voor beste luchtvaartalliantie. In de jaren daarvoor kwam Star Alliance juist als beste uit de bus.

Air Transport Awards 2024

Het is voor de vierde keer dat SkyTeam in de prijzen valt bij de Air Transport Awards. En voor de tweede keer op rij is het dus ook raak met de winst van de award voor beste alliantie. Patrick Roux, de baas van SkyTeam, mocht eerder deze maand de prijs in ontvangst nemen in het Griekse Athene. De award is voor hem een bevestiging dat de alliantie de juiste weg in is geslagen als het gaat om een verbeterde klantervaring en het toepassen van digitale innovatie.

De jury van de Air Transport Awards roemt SkyTeam als beste alliantie onder meer om de integratie van nieuwe innovatieve technologieën. Sommige van de leden van de alliantie kunnen naar onze mening echter nog een slag slaan op het gebied van een goede digitale ervaring.

KLM 777 SkyTeam livery

Ook de Sustainable Flight Challenge, waarbij de alliantie haar leden uitdaagt om de schadelijke impact van commerciële passagiersvluchten voor het milieu te verlagen, viel in goede aarde. KLM en Air France zijn overigens actieve deelnemers van dit initiatief.

Een van de andere prijswinnaars van de Air Transport Awards 2024 is Istanbul Airport. De Turkse internationale luchthaven kreeg de prijs voor de vierde keer op rij. Daarvoor ging de prijs onder meer naar de vliegvelden van Genève, Singapore en Dubai. Opmerkelijk genoeg is het nog niet duidelijk wie de ‘Airline of the year’ award heeft gewonnen. Vorig jaar was dat Wizz Air. In 2020 kreeg ‘s lands nationale maatschappij KLM de eer.

SkyTeam 2027

Het SkyTeam heeft ambitieuze ideeën voor de toekomst. De alliantie zal wellicht ook de hete adem van concurrenten Star Alliance en oneworld in haar nek voelen. Mede daarom zit het team van Patrick Roux niet stil. Het afgelopen jaar zijn er dan ook een flink aantal projecten uitgerold. Dit alles komt voort uit de ‘SkyTeam 2027’ agenda die de alliantie moet transformeren om een naadloze en verantwoorde ervaring aan haar reizigers te bieden.

Enkele voorbeelden van projecten zijn de volgende:

  • De uitrol van nieuwe digitale technieken voor één enkele check-in indien een reiziger een boeking met meerdere partner airlines heeft.
  • Real-time vluchtinformatie per segment om transfers makkelijker te maken.
  • Online calculator voor het berekenen van de maximale hoeveelheid handbagage die reizigers per airline mee mogen nemen.
  • Sustainable Flight Challenge om SkyTeam airlines uit te dagen met nieuwe ideeën te komen om de schadelijke uitstoot van vliegen te verminderen.
  • Het verkleinen van de ‘gender gap’ (man/vrouw verhouding) in leidinggevende functies binnen de alliantie.

Bron foto’s: SkyTeam / KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *