SkyTeam introduceert nieuwe handbagage check1 min leestijd

SkyTeam introduceert nieuwe handbagage check

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Luchtvaartalliantie SkyTeam komt met een nieuwe online tool waarmee gemakkelijk de regels voor handbagage checkt. Met de tool kun je in één oogopslag de handbagageregels voor alle SkyTeam airlines op je ticket zien. De ‘Carry-on Calculator’ is vanaf nu online beschikbaar.

Regels voor bagagetoelage

Wanneer je met meerdere maatschappijen reist is het altijd belangrijk om te checken wat de bagageregels zijn. Het aantal stuks, maximaal aantal kilo’s en de afmetingen kunnen flink uiteenlopen. Dat geldt niet alleen voor ruimbagage, maar zeker ook voor handbagage.

Veel Nederlanders zullen vanuit Amsterdam met KLM vliegen. En vanuit Brussel zal Brussels Airlines of Air Belgium vaak gekozen worden. Het is echter goed mogelijk dat op hetzelfde ticket doorverbindingen geboekt zijn met andere airlines in de alliantie. In dat geval zul je per maatschappij moeten kijken wat de geldende regels zijn. Met de SkyTeam ‘Carry-on Calculator’ kun je dat dus gemakkelijk in één keer doen.

SkyTeam Carry-on Calculator

De nieuwe online tool werkt heel simpel. Ga eerst naar de speciale website van SkyTeam om de tool te openen. Vervolgens kies je de klasse waarin je reist. Premium Economy en Business Class reizigers hebben namelijk vaak een ruimere bagagetoelage dan (basic) Economy Class passagiers. Tot slot vul je in met welke SkyTeam maatschappijen je vliegt. Je krijgt nu te zien welke airline het meest strikte bagagebeleid toepast als het gaat om afmetingen en gewicht. Op basis hiervan kun je bepalen wat voor handbagage je meeneemt bij de maatschappij die is aangesloten bij SkyTeam.

In de praktijk zullen SkyTeam Elite en Elite Plus deelnemers het voordeel van de twijfel krijgen als het om de regels voor bagage gaat.

Bron en afbeeldingen: SkyTeam

Reacties

 1. Van Gooiland zegt

  En al die reizigers die de regels aan hun laars lappen gaan nu zeker allemaal op zoek naar deze fraaie website waar ze nog nooit van gehoord hebben?

  Ha ha ha ha ha.

  Het enige wat helpt is streng en consequent toezicht op de regels aan de gate. Anders blijven ze het aanrecht en de WC pot mee aan boord slepen.

 2. Marco zegt

  Deze site zal niet helpen tegen die personen die zich niet aan de regels houden.
  Ik zie helaas regelmatig passagiers met “handbagage” die veel te groot is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *